Na děti zemřelých horníků už se vybralo sto tisíc

22.12.2018 13:11

Spolek Svatá Barbora již na svém kontě zřízeném pro pomoc sirotkům po zesnulých hornících v dole ČSM na Karvinsku nashromáždil již 100 tisíc korun. Píše to server Novinky.cz.

Na děti zemřelých horníků už se vybralo sto tisíc
Foto: Daniela Černá
Popisek: Místo tragédie: Důl ČSM Stonava sever

Podle předsedkyně výboru spolku Moniky Němcové přišly peníze již asi od 80 dárců, většinou věnují od 200 do 5000 korun. Spolek může podporovat právě jen hornické sirotky, podle Němcové půjde o minimálně deset dětí. Lidé mohou peníze posílat na účet spolku 1657156389/0800 s variabilním symbolem 20122018, který odpovídá datu neštěstí.

Dále mohou také lidé přispívat na účet Nadace OKD, který byl zřízen ve spolupráci s těžařskou společností OKD. „Výtěžek poputuje postiženým rodinám z důlního neštěstí na Dole ČSM Sever. Číslo účtu je 342342342/0800,” uvedl mluvčí firmy Ivo Čelechovský.

Původní text ZDE

Společnost také vyplatí peníze určené na podporu rodinám horníků, kteří při čtvrtečním neštěstí zemřeli. Nejprve dostanou okamžitou sociální výpomoc ve výši několika desítek tisíc korun, dále pak obdrží až 240 tisíc korun, jež OKD vyplatí na základě kolektivní smlouvy. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…