Na jaře půjdeme k volbám, říká známý ekonom. A prozradil, kdo zvítězí

30.10.2013 22:01

Známý ekonom Miroslav Ševčík z Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze si je jistý, že na jaře budou nové volby. A v nich zvítězí Babiš. Pokud by zároveň sociální demokracii předběhli komunisté, negativně by to ovlivnilo českou ekonomiku, prohlásil v rozhovoru pro Prvnízprávy.cz.

Na jaře půjdeme k volbám, říká známý ekonom. A prozradil, kdo zvítězí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus s Miroslavem Ševčíkem

„Z dlouhodobého hlediska se bez ohledu na krizi uvnitř ČSSD nestane nic zásadního pro českou ekonomiku. Nová vláda totiž vydrží maximálně do jara příštího roku a prezident následně vyhlásí předčasné volby. Z tohoto důvodu ekonomiku boje uvnitř Lidového domu příliš nepoškodí," konstatuje Ševčík.

Vydělat může jedině Babiš

„Pokud bude Babiš jen trochu chytrý, bleskově pochopí, že na současné situaci může vydělat pouze on. Vzhledem k jeho dobrým strategickým schopnostem a analytickému myšlení je zřejmé, že si je této skutečnosti dobře vědom,“ myslí si.

A dodává: „I když se komunisté domnívají, že po rozkolu uvnitř ČSSD získají vůdčí pozici na levé straně politického spektra, příští volby rozhodně nevyhrají. Pokud by ale k této situaci došlo, byl by to velmi negativní signál pro investory a státní ekonomika by záhy pocítila záporné dopady," uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…