Na jihomoravském úřadě končí po 16 letech ředitelka Vojáčková

27.04.2017 14:58

Ředitelka Krajského úřadu Jihomoravského kraje Věra Vojáčková skončí k poslednímu dubnu po 16 letech v tomto úřadu, který v posledních sedmi letech i vedla. Bude působit v novém Národním úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost se sídlem v Brně. Vojáčková to dnes řekla ČTK. Pověřený vedením krajského úřadu bude vedoucí odboru kontrolního a právního Roman Heinz, řekla mluvčí kraje Monika Brindzáková.

Na jihomoravském úřadě končí po 16 letech ředitelka Vojáčková
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Podle ní kraj vypíše na místo ředitele výběrové řízení, které by mohlo trvat zhruba dva měsíce.

Vojáčkové dnes na zastupitelstvu poděkoval hejtman Bohumil Šimek (ANO) i zástupci ostatních politických klubů v zastupitelstvu, koaličních i opozičních. Vojáčková uvedla, že skončí dohodou. „Působení na kraji považuju za velkou životní zkušenost. Za 16 let jsem nasbírala zkušenosti z veřejné správy a vyzkoušela si mnoho metod, které uplatním v nové práci. Budu působit na úřadu pro kybernetickou bezpečnost, kde budu mít na starost ekonomiku a provoz,“ uvedla Vojáčková.

Stejnou oblast měla na starosti i po svém nástupu na krajský úřad v roce 2001, kdy teprve vznikal. „S tehdejším ředitelem jsme ten úřad budovali. Bylo tam v té době 20 zaměstnanců, nyní jich má 700. Je mi ctí, že jsem u toho budování mohla být, a snad všichni půjdou v krocích, jaké byly doposud,“ dodala Vojáčková.

Do funkce ředitelky úřadu ji jmenoval bývalý hejtman Michal Hašek (ČSSD) v únoru 2011. Předtím zastávala funkci vedoucí odboru kanceláře ředitele a v minulosti působila na Okresním úřadě Blansko. Podle hejtmana Bohumila Šimka měla Vojáčková profesionální úroveň a za jejího působení získal úřad řadu ocenění. „Certifikátů a ocenění máme hodně. Je důležité, že jsme mohli být nejen u zdroje všech aktivit, ale zároveň jsme místem, které poskytuje dobrou praxi dál. Nejen obcím v rámci kraje, ale i dalším krajům které za námi třeba kousíček pokulhávají v aktivitách a berou si to dobré, co se u nás ověřilo v praxi,“ dodala Vojáčková.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…