Na jihu USA to znovu vře: V St. Louis vzduchem létaly cihly a gumové projektily

16.09.2017 20:27

V St. Louis na jihu Spojených států bylo v jednu chvíli pořádně horko. Od soudu odešel osvobozen bývalý policista bílé pleti, jenž čelil obvinění, že zabil svého spoluobčana tmavé pleti. Mnoha lidem v St. Louis se to ani trochu nelíbilo a vzduchem začaly létat cihly. Informuje o tom agentura Reuters.

Na jihu USA to znovu vře: V St. Louis vzduchem létaly cihly a gumové projektily
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

V St. Louis na jihu Spojených států vzkypěl v srdcích mnoha obyvatel hněv. Ani trochu se jim nelíbilo, že od soudu odešel osvobozen bývalý policista bílé pleti, který čelil obvinění, že zabil občana tmavé pleti. Lidé nespokojení s tímto verdiktem vyrazili do ulic. Původně chtěli uspořádat jen poklidný protest, jenže ten se postupem času změnil v protest násilný. Rozhněvaný dav v jednu chvíli začal házet cihly do oken dvou restaurací a veřejné knihovny. Cihly létaly také k oknům domu starostky Lydy Krewsonové.

Celý článek v angličtině naleznete zde

Na toto počínání zareagovala místní policie, která se demonstrantům postavila do cesty a když odmítli uposlechnout výzvy k zachování klidu, vzduchem začaly létat gumové projektily. Vedle nich policisté použili také slzný plyn. Při těchto střetech bylo zraněno devět policistů a třiadvacet demonstrantů bylo zadrženo.

Guvernér Eric Greitens se na Twitteru postavil za policisty. Na protesty má podle jeho názoru každý právo, ale ničení majetku s pomocí cihel už je zločin, který nelze tolerovat.

Sluší se připomenout, že soud řešil případ z roku 2011, kdy policista Jason Stockley zastřelil Anthonyho Lamara Smithse. Čelil obvinění z vraždy prvního stupně. Soud se však nakonec přiklonil na stranu policisty. Smith, který prchal před policií, prý mohl být nebezpečný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…