Na kandidátce KSČM je prý víc manažerů než u Babiše

24.09.2013 7:52

Průzkum společnosti CVVM ukázal, že povolání poslance patří mezi nejméně populární, takže i lidé, kteří seděli ve sněmovně řadu let, ke svému jménu na kandidátních listinách toto povolání neuvádějí. V předčasných volbách tak můžeme dát hlas lékařům, podnikatelům či manažerům. Na kandidátkách KSČM najdeme manažerů hned 45, což je víc než u ANO Andreje Babiše (38). Zprávu přináší úterní Lidové noviny.

Na kandidátce KSČM je prý víc manažerů než u Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: A je hotovo. Sněmovna rozpuštěna

Za ODS kandiduje dvaasedmdesát starostů, za TOP 09 sto třicet dva radních a za KDU-ČSL čtyřiačtyřicet pedagogů. Právě křesťanští demokraté na své kandidátky přilákali pedagogů nejvíce, ze sedmičky stran, které deník analyzoval. Jde o ČSSD, KSČM, ODS, TOP 09, KDU-ČSL, ANO a SPOZ.

Všechny znovu sázejí také na lékaře. Nositelé bílých plášťů jsou dlouhodobě nejrespektovanějšími profesionály a strany na ně sázejí. Někteří lékaři však po zkušenosti z posledních let už o posezení v poslaneckých lavicích nestojí. Jde např. o někdejší poslankyni za TOP 09 Patricii Kotalíkovou. „Vadila mi především ta nepředstavitelná ztráta času. Já jsem doktor a vracím se zase naplno ke svým pacientům, říká.

Stojí za pozornost, že komunisté mají na svých kandidátkách hned 45 manažerů, což je dokonce víc než u ANO miliardáře Andreje Babiše. Tam najdeme jen 38 manažerů, ale také 77 podnikatelů. Starou nezůstávají ani starostové, místostarostové či radní. Těch má na svých kandidátkách nejvíc TOP 09. Jde o 132 kandidátů. Na druhé straně nenajdeme na kandidátních listinách tolik právníků, kolik by se možná dalo očekávat. Je to snad příčina toho, že sněmovna přijímá zákony, které je třeba brzy novelizovat, protože se ukážou jako nedostačující?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…