Na Korejském poloostrově to opět houstne. Z obou stran vyletěly rakety

29.07.2017 16:28

Komunistická Severní Korea odpálila další mezikontinentální střelu, která nakonec dopadla do vod, které si nárokuje Japonsko jako svou ekonomickou zónu. Prezident USA Donald Trump označil test rakety za bezohledný a nebezpečný. Jižní Korea a Spojené státy už na severokorejský test zareagovaly, odpálily vlastní zkušební střely.

Na Korejském poloostrově to opět houstne. Z obou stran vyletěly rakety
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Donald Trump

Severokorejský komunistický režim provedl další test mezikontinentální balistické rakety, která během 45 minut ulétla asi tisíc kilometrů. Vůdce Kim Čong-un vzkázal skrze státní televizi do Washingtonu, že jde o varování pro Spojené státy. Prezident USA Donald Trump už na severokorejský test zareagoval. „Spojené státy přijmou všechny nezbytné kroky, aby zajistily bezpečnost americké vlasti a ochránily naše spojence v regionu,“ zaznělo z úst prezidenta Spojených států.

Spojené státy a Jižní Korea provedly vlastní zkušební odpaly střel, ale administrativa Donalda Trumpa sdělila, že se přiklání spíše k diplomatickému řešení současné situace, byť na stole jsou úplně všechny možnosti. Test rakety přišel den poté, co Senát USA schválil balíček sankcí vůči Severní Koreji, Rusku a Íránu.

Celý článek v angličtině naleznete zde

Stojí za pozornost, že další test severokorejské mezikontinentální střely kritizovala i čínská komunistická vláda, hlavní spojenec KLDR. „Čína doufá, že všechny státy budou jednat natolik rozvážně, aby se zabránilo dalšímu nárůstu napětí a byl udržen mír a stabilita v celém regionu,“ oznámili tamní ministerstvo zahraničí.

Japonsko volá po společném postupu OSN vůči Severní Koreji, ale Čína podobné aktivity blokuje. Zatím. Američtí odborníci se obávají, že KLDR bude schopna ohrozit Spojené státy koncem roku, pokud bude ve vývoji nových balistických raket pokračovat současnou rychlostí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…