Na lánském zámku jednal expertní tým prezidenta o Ministerstvu spravedlnosti

16.04.2016 19:12

Na lánském zámku dnes jednal expertní tým prezidenta Miloše Zemana. Hlavním tématem byla situace na Ministerstvu spravedlnosti a zákon o státním zastupitelství, nad kterým nenašli shodu ministr spravedlnosti Robert Pelikán a bývalé ministryně Helena Válková a Marie Benešová. ČTK to po skončení zasedání sdělil hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Na lánském zámku jednal expertní tým prezidenta o Ministerstvu spravedlnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lánský zámek

„Byla to velmi živá diskuse, především nad tématem návrhu zákona o státním zastupitelství, kde nedošlo ke shodě mezi současným ministrem a jeho předchůdkyněmi,“ uvedl Ovčáček.

O chystaném zákonu minulý týden jednala vláda, která ho podpořila. Dohled nad nově zřízeným protikorupčním speciálem, který chyběl ČSSD a lidovcům, by podle kompromisního návrhu předloženého Pelikánem mělo vykonávat v omezeném rozsahu Nejvyšší státní zastupitelství, které by do dvou měsíců od návrhu na podání obžaloby mohlo speciálu navrhnout například doplnění dokazování. Pravicová opozice v návrhu vidí korupční potenciál a kritizuje, že Pelikán o zákoně nejednal s opozicí.

Poradní tým Zemana se v Lánech schází pravidelně. Jedná o různých problematikách, kvůli kterým si zve představitele jednotlivých ministerstev.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…