Na lidi funguje ta masáž, rozčiloval se ministr Stropnický v rádiu. Hlavní je prý zůstat v klidu

24.03.2015 19:05

Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) v úterních Dvaceti minutách Radiožurnálu Českého rozhlasu už po několikáté vysvětloval, jak to bude s průjezdem konvoje NATO přes naše území. Na ministerstvo prý volala jedna paní, která prý už konvoj viděla projíždět u nich pod okny a ptala se, co má dělat a Stropnický zareagoval. Došlo i na oslavy sedmdesátého výročí konce druhé světové války. Česko si je připomene ve 119 oficiálních akcích.

Na lidi funguje ta masáž, rozčiloval se ministr Stropnický v rádiu. Hlavní je prý zůstat v klidu
Foto: Daniela Čunková
Popisek: Ministr obrany Martin Stropnický

Podle ministrova názoru se až příliš zabýváme odpůrci protestů, přestože většina populace proti průjezdu konvoje nic nemá. "Pořád musím komentovat různé výkřiky z internetu, což mě trochu mrzí,“ konstatoval ministr. Pokud by se občané chtěli s Američany setkat, tak největší příležitost bude v úterý v Praze. "Zájemců na schůzku je docela hodně,“ pochvaloval si následně šéf rezortu.

"Víte, ona funguje tak trochu masáž, dneska volala na sekretariát ministerstva jedna paní a říkala: Už jsem je viděla pod okny. Jedou, co máme dělat, máme strach." Podle Stropnického ale není ke strachu důvod, jde o naše spojence a občané by si měli všimnout toho, že máme spojence, kteří nám budou ochotni pomoct v případě nebezpečí.

Češi sami se rozhodli, že se stanou členy obranného bloku demokratických států a dnes se někteří diví tomu, že naši spojenci projedou přes naše území. Komunisté se staví proti tomu. "Ale když se jich zeptáte na bezpečnostní alternativu, tak jim asi zaskočí,“ konstatoval se smíchem šéf rezortu obrany.

Česko je prý v rámci Aliance aktivní, posílá vojáky do Afghánistánu a tak podobně, což naši spojenci oceňují. To je prý podle nich i podle ministra to podstatné. A na druhé straně stojí prezident Miloš Zeman, který jede na vojenskou přehlídku ruského prezidenta Vladimira Putina do Moskvy. To je ale akce prezidenta, který podle Stropnického nebude partnery moc zajímat.

K oslavě sedmdesátého výročí konce druhé světové války prý v Česku proběhne na 119 akcí, takže Česko si konec války jistě připomene. Všichni bychom si měli uvědomit, že sedmdesát let v Evropě bez velké války se rovná téměř malému zázraku. To je na tom to nejpodstatnější. Vůbec není podstatné, na jakou akci přijede prezident, ministr, předseda Senátu a tak podobně. Prohloubení historického povědomí je zásadnější.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…