Na německých plovárnách bylo opět „živo“. Odnesly to malé holky

01.09.2016 7:17

Německá kancléřka Angela Merkelová je stále přesvědčena, že její země integraci více než jednoho milionu uprchlíků „zvládne“. Jak se ovšem až příliš často ukazuje, mnozí uprchlíci to očividně nezvládají. Zejména, když se nacházejí na veřejných plovárnách.

Na německých plovárnách bylo opět „živo“. Odnesly to malé holky
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Kolem iráckého města Dahúk je nespočet uprchlických táborů

Další ze série případů sexuálního obtěžování se před několika dny stal na veřejném koupališti Angerbad ve více než devadesátitisícovém městě Ratingen, které leží ve spolkové zemi Severní Porýní – Vestfálsko. Podle informací Rheinische Post tam měl dvaapadesátiletý muž z Iráku osahávat na genitáliích osmiletou holčičku a její o rok starší kamarádku. Jak uvádějí šokovaní rodiče mladší z dívek Yvonne a Michael P., k incidentu došlo minulý pátek.

Anketa

Která politická strana se dle vás nejrozumněji staví k otázce migrace?

1%
5%
11%
1%
0%
61%
0%
0%
0%
2%
1%
hlasovalo: 19513 lidí

Přestože obě dívky navštěvují kurzy karate, bylo pro ně velmi obtížné se dotěrného muže z Iráku zbavit. „Obě dívky se vehementně bránily. Muž je patrně delší dobu sledoval. Nikdo z dalších návštěvníků koupaliště si bohužel ničeho nevšiml,“ cituje německý deník Yvonne P. Rodiče osmileté dívky sice na místě nebyli, ale společně s druhou dívkou byly u bazénu přítomny její babička a matka, které naštěstí rychle zasáhly.

Celý text v němčině máte k dispozici ZDE.

Přítomní plavčíci ihned zavolali policii a na místo politováníhodného incidentu dorazili čtyři její příslušníci, kteří dvaapadesátiletého Iráčana neprodleně vytáhli z vody a zatkli. Mluvčí místní policie Ulrich Lohe deníku potvrdil, že s mužem probíhá šetření. Dívky sice naštěstí nebyly znásilněny, ale i tak jim traumatická zkušenost způsobila šrámy na duši. Yvonne a Michael P. uvažují, že využijí nabízené psychologické pomoci, protože jejich dcera na vše stále nemůže zapomenout.

„Chceme apelovat na rodiče, aby na plovárnu chodili s dětmi společně a dávali na ně obzvlášť pozor. Také my jsme si rozhodně nemysleli, že by se naší dceři mohlo něco tak hrozného stát,“ cituje matku jedné z obětí sexuálního obtěžování Rheinische Post a zmiňuje, že k obdobnému případu došlo před několika dny také na plovárně v Essenu. Tam měli obtěžovat dvanáctiletou a třináctiletou dívku dva žadatelé o azyl ze Sýrie ve věku dvacet a čtyřiadvacet let, na které již byl vydán zatykač.

Sexuální obtěžování na německých plaveckých stadionech však bohužel není ničím novým a probíhá prakticky po celé zemi. Letos v lednu proto například radní ve městě Bornheim zakázali vstup do  bazénu mužskému osazenstvu ze zdejší uprchlické ubytovny. Návštěvnice bazénu si totiž dlouhodobě stěžovaly na obtěžování ze strany mužských uprchlíků. Na konci uplynulého měsíce zase regiony kolem Bodamského jezera připravily speciální kampaň proti sexuálnímu obtěžování na plaveckých stadionech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…