Na novoroční ohňostroj vyrazily tisíce lidí, omezil provoz metra

01.01.2020 19:58

Pražský novoroční ohňostroj vyrazily ke Kongresovému centru sledovat tisíce lidí. Některé vlaky metra nezastavily na Vyšehradě, davy lidí šly podle zpravodaje ČTK pěšky ze stanice Pražské povstání. Piazzetta u Kongresového centra, odkud má být podle pořadatelů ze spolku Ohňostroj pro Prahu na ohňostroj vidět nejlépe, byla krátce před jeho začátkem zcela zaplněná.

Na novoroční ohňostroj vyrazily tisíce lidí, omezil provoz metra
Foto: Radim Panenka
Popisek: Ohňostroj v Praze, ilustrační fotografie

Anketa

Čí novoroční projev jste sledovali?

hlasovalo: 3256 lidí

Ohňostroj s názvem Praha božská se odpaluje z bastionu nad parkem Folimanka. Pořadatelé ho věnovali zesnulým v loňském roce, především zpěváku Karlu Gottovi. Na ohňostroj uspořádali veřejnou sbírku a zařadili ho do své kampaně Nebudu střílet, kterou vyzývají lidi, aby sami nepořádali divoké ohňostroje. Záštitu nad ním převzala Praha 2. U Kongresového centra je aparatura, která ohňostroj doprovází zvukovou kulisou.

Dopravní podnik na webu uvedl, že vlaky metra linky C ve směru Háje projíždějí stanici Vyšehrad kvůli jejímu zahlcení diváky ohňostroje.

Magistrát se letos v Praze rozhodl místo ohňostroje uspořádat videomapping na budovu Národního muzea na Václavském náměstí. O nahrazení klasického ohňostroje videomappingem rozhodl v srpnu a jako důvod uvedl negativní důsledky pyrotechniky především na zvířata.

Projekce na budovu Národního muzea má název My, Praha. Bude rozdělena do sedmi obrazů a měla by trvat deset minut. Lidé ji uvidí v 18:15, 19:15 a 20:15.

reklama

autor: rak

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …