Na pěší zóně v Istanbulu vybuchla bomba. Děsivá série útoků pokračuje

19.03.2016 12:34

V Istanbulu vybuchla bomba. Podle informací zahraničních médií to byl teroristický útok. V poslední době jde o další z řady výbuchů. Zprávu přinesla ČTK.

Na pěší zóně v Istanbulu vybuchla bomba. Děsivá série útoků pokračuje
Foto: Archiv
Popisek: Turecká vlajka

„Při dnešním sebevražedném útoku v centru tureckého Istanbulu zemřeli nejméně čtyři lidé, dalších 20 osob utrpělo zranění. První oficiální bilanci sdělil tureckým médiím istanbulský guvernér Vasip Şahin. Při útoku údajně zahynul i atentátník, není ale zřejmé, zda ho úřady zahrnuly do bilance obětí. Agentura DPA píše o celkem pěti mrtvých. Čeští občané podle dosavadních poznatků mezi mrtvými ani zraněnými nejsou, uvedl na dotaz ČTK český generální konzul v Istanbulu Petr Mareš,“ napsala agentura.

Bomba vybuchla na pěší zóně v ulici Istiklal. Na místo okamžitě dorazili zdravotníci. Policie začala vyklízet okolní ulice. Konzul Mareš dodal, že podle policie bomba pravděpodobně vybuchla předčasně. Zásah policie byl velmi profesionální.

V poslední době nešlo ani zdaleka o první útok. K minulému došlo 13. března v Ankaře. Zemřelo při něm 37 občanů. V lednu se v Istanbulu odpálil atentátník hlásící se k Islámskému státu. Následkem jeho děsivé akce zemřelo 12 lidí, němečtí turisté.

„Podle českého generálního konzula se dění v Turecku podepsalo na počtu přijíždějících návštěvníků. V únoru podle oficiálních statistik počet turistů v Istanbulu klesl asi o čtvrtinu, zástupci turistického průmyslu ale odhadují, že reálný pokles je ještě vyšší,“ doplňuje server. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…