Na polévku od Krnáčové se stála fronta. Musel jí pomáhat Babiš

24.12.2014 14:47

O rybí polévku, kterou dnes rozlévala na Staroměstském náměstí v kuchařské obleku pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO), byl značný zájem. Pražané, ale i turisté včetně zahraničních museli před stánky s tradičním štědrodenním pokrmem vystát frontu. Krnáčové přišli pomoci i další členové městské rady a taky ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

Na polévku od Krnáčové se stála fronta. Musel jí pomáhat Babiš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš s pražskou primátorkou Adrianou Krnáčovou rozdávali na štědrý den rybí polévku

"Já jsem zvyklý. Rozdal jsem za poslední tři roky 35.000 koblih," řekl ČTK Babiš. Koblihy chtěl prý dávat lidem i nyní, protože náměstí ale má v pronájmu provozovatel vánočních trhů, přijal pozvání primátorky na rozlévání polévky. "Já rád chodím mezi lidi, vždycky se něco zajímavého dozvím," dodal Babiš. Pro Krnáčovou to sice byla premiéra, ale podotkla, že polévku nalévala celý život, protože má tři nyní už dospělé děti. "Teď to dělám pro několik lidí navíc, ale prostě prima," uvedla.

Neuvidíte zlaté prasátko

Strávníci se shodovali na tom, že polévka s jikrami, mlíčím a máslovou jíškou dochucená karamelem a koňakem je výborná. Jeden ze zájemců uvedl, že už je Štědrý den na Staroměstském náměstí pátým rokem. "Už jsem zažil čtvrtého primátora," poznamenal. I proto, že polévka je podle něho stále kvalitní, šel si vystát frontu ještě na jednu porci.

Kolem stánků obcházel také muž v bílém oblečení s velkou vařečkou v ruce. Ačkoli sem tam 'protlačil' některé z děcek dopředu před ostatní čekající se slovy, že je hladové, nabádal, aby se lidé příliš "necpali", protože jinak neuvidí zlaté prasátko, které je symbolem celoročního blahobytu.

Na Václavském náměstí rozlévali polévku i zástupci Prahy 1 v čele se starostou Oldřichem Lomeckým (TOP 09), jenž se zhostil této role popáté. "Myslím, že polévku tady děláme vynikající, vidíte ten zájem. Hlavně Vánoce jsou takovým krásným zastavením, kdy je možné se setkat s lidmi v ulicích a pro nás pro všechny je to zážitek," řekl ČTK starosta.

Centrum metropole na rozdíl od okrajových částí města jako obvykle 'žilo'. U stánků na vánočně vyzdobeném Staroměstském a Václavském náměstí šlo v chladném dni na odbyt zejména svařené víno i rozličné teplé pochutiny. Například na Smíchově na Andělu lidé stáli fronty u kádí prodejců kaprů a někteří si ještě na poslední chvíli kupovali i vánoční stromky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…