Na poslední chvíli byla zastavena velká mezinárodní akce islámských teroristů. Toto všechno v Evropě chystali

12.11.2015 21:13

V Evropě došlo k jednomu z největších policejních zátahů vůbec. Britský protiteroristický útvar zatkl čtyři osoby podezřelé z přípravy únosu diplomatů. Cílem údajných členů teroristické organizace Rawti Shax bylo osvobodit Mullaha Krekara, muslimského radikála a zakladatele jedné ze současných teroristických organizací bojujících spolu s Islámským státem. Informuje The Daily Mail.

Na poslední chvíli byla zastavena velká mezinárodní akce islámských teroristů. Toto všechno v Evropě chystali
Foto: Petr Blahuš
Popisek: Protiislámské a protiuprchlické cvičení

Italské protiteroristické jednotky podnikly zátah na evropskou síť islámských extremistů. Šéf jednotky Giuseppe Governale to označil za „nejdůležitější mezinárodní policejní operaci v Evropě za posledních 20 let“.

Ve stejnou chvíli došlo k zatčení čtyř osob podezřelých z přípravy únosu za účelem osvobození muslimského kazatele Namuddina Ahmada Faraje, známého jako Mullaha Krekara. Toho USA i OSN označily za teroristu a je zakladatelem organizace Ansar al-Islam, která v současnosti bojuje na území Sýrie společně s Islámským státem.

Krekar je v současnosti v norském vězení, předtím však založil organizaci Rawti Shax. Jde o muslimskou teroristickou organizaci působící v celé Evropě, jejímž jedním z cílů je rekrutovat nové členy a posílat je do bojů v Sýrii.

Celý text zde

Policii se tak po pětiletém vyšetřování aktivit jeho hnutí podařilo konečně dosáhnout výsledků. Byly vydány zatykače na 17 lidí napříč celou Evropou, 13 z nich již bylo zatčeno. Jsou obviněni z mezinárodního terorismu.

Italský státní zástupce Giancarlo Capaldo uvedl: „Skupina radikalizovala lidi, aby je mohla jako bojovníky džihádu poslat do Iráku a Sýrie za účelem vytvoření Islámského chalífátu v iráckém Kurdistánu.“

Giovanni Governale z italského policejního útvaru pro zvláštní operace řekl médiím, že se jim podařilo rozbít buňky v Itálii, Británii, Norsku, Finsku, Švýcarsku a Německu. Vyšetřovatelé věří, že většinu operace organizoval sám Krekar z vězení.

Krekar je znám tím, že veřejně odsouhlasil útoky na redakci francouzského satirického časopisu Charlie Hebdo či vyzýval veřejnost k zabití kurdského imigranta v Norsku, kde sám žije od roku 1991.  

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…