Na pražském Žofíně se dnes bude mluvit o armádě a bezpečnosti

28.06.2016 6:07

V paláci Žofín na pražském Slovanském ostrově se dnes bude mluvit o armádě a bezpečnosti. Na Žofínském fóru vystoupí ministr obrany Martin Stropnický (ANO), náčelník generálního štábu Josef Bečvář a šéf Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu ČR Jiří Hynek.

Na pražském Žofíně se dnes bude mluvit o armádě a bezpečnosti
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Američtí vojáci si vyzkoušeli českou bojovou techniku na trenažérech ve Vojenském výcvikovém středisku ve Vyškově.

Tématem dnešní diskuse bude armáda, bezpečnost a role zbrojního průmyslu v kontextu současné mezinárodní situace. Kromě politiků a vojáků na ní promluví i zástupci zbrojařských firem.

V Česku po letech finančních úspor začaly v důsledku zhoršujících se mezinárodních vztahů růst výdaje na armádu. Vojáci si zároveň stěžují, že velká část jejich techniky a vybavení je zastaralá a je třeba ji modernizovat. Armáda tak bude potřebovat v příštích letech desítky miliard korun. Kupovat se chystá například nové víceúčelové vrtulníky nebo desítky obrněných transportérů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…