Na pražském magistrátu má působit člověk, který je zodpovědný za rekordní schodek 58 milionů

16.06.2016 18:01

Praha 11 v minulosti „vyhrála“ soutěž v nejhorším hospodaření městské části s mínusem 58 milionů korun. Byla tak daleko nejhorším hospodářem z celé Prahy. Odpovědnost za tento problém padá především na bývalého místostarostu Ladislava Kose (HPP11), který byl jakožto první zástupce starosty Jiřího Štylera od posledních voleb zodpovědný za finance této městské části. Na magistrátu naší metropole by měl působit díky nominaci Pirátů.

Na pražském magistrátu má působit člověk, který je zodpovědný za rekordní schodek 58 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Vzhledem k dlouhodobě neřešeným problémům v Kosově resortu přistoupilo zastupitelstvo Prahy 11 v březnu 2016 ke krajnímu řešení a Kosa z funkce 1. místostarosty pro finance odvolalo. „Důvodem byl právě i děsivý účet za rok 2015 a mnoho dalších pochybností," sdělil redakci náš zdroj.

Ve čtvrtek byl schodek Prahy 11 tématem diskuse na zastupitelstvu Prahy v rámci bodu výsledků hospodaření hlavního města. O to větší překvapení zúčastněných bylo, když zjistili, že zodpovědná osoba za tento schodek, odvolaný Ladislav Kos, byl Piráty nominován do finančního výboru metropole.

„Můžeme si tedy pouze přát, aby měl v rámci finančního výboru pan Kos menší šanci napáchat škody, jaké se staly na Praze 11. Je překvapivé, že právě Piráti nominovali člověka, který je zodpovědný za rekordní schodek Prahy 11 do finančního výboru pražského magistrátu a navíc oficiálně podporují Kosa jako kandidáta do Senátu,“ dodal náš zdroj. 

Po vydání materiálu informoval Ladislav Kos ParlamentníListy.cz o nepřesnostech, které byly zveřejněny.

1.  Schodek 58mil.Kč byl řádně vykryt tzv. financováním, prostředky vytvořené v minulých letech. Nekonalo se tedy nic děsivého, ani MČ Praha 11 nebyla "nejhorší hospodařící MČ". Jedná se o běžnou finanční operaci používanou především při velkých investicích. V plánovaném rozpočtu na r.2015 byla původní částka financování dokonce197mil.Kč. Všechny údaje jsou veřejně k dispozici na www.praha11.cz v sekci "úřad"

2.  Děsivý schodek hospodaření nebyl a ani nemohl být důvodem mého odvolání. Jednak v půli března nebylo hospodaření MČ za r.2015 k dispozici a jednak schodek byl kryt financováním, viz bod 1. Tento důvod ani v důvodech k odvolání nezazněl. Tuto informaci si můžete ověřit na www.hpp11.cz na záznamu ze zastupitelstva 17. 3. 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…