Na projekty na jižní Moravě a Vysočině půjde dalších 813 mil. Kč

03.10.2013 9:59

Výbor Regionální rady Jihovýchod dnes schválil dalších téměř 813 milionů korun dotací z evropských fondů pro celkem 41 projektů na jižní Moravě a Vysočině. Dopravní podnik města Brna může například nakoupit za 357 milionů korun deset nízkopodlažních kloubových trolejbusů pro městskou hromadnou dopravu.

Na projekty na jižní Moravě a Vysočině půjde dalších 813 mil. Kč
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod to dnes uvedl v tiskové zprávě.  Z nově schválených projektů bude 16 na Vysočině za více než 217 milionů korun a 25 v Jihomoravském kraji za více než 595 milionů korun. Díky dotaci budou modernizovány například úseky silnic druhé třídy Rousínov - Tučapy nebo mezi Nuzířovem a Lipůvkou na Brněnsku.

Jihlava má nově schválené dotace ve výši téměř 100 milionů korun na projekty revitalizace parku Malý Heulos a rekonstrukci Domu dětí a mládeže v Brněnské ulici. Brno získalo 11 milionů korun na sportovní centrum při ZŠ Novolíšeňská.

Celkem 44 milionů korun půjde na širokopásmové přístupové sítě na Vysočině, bude vytvořena regionální síť mikroregionu Horácko a datová dálnice Kamenice.

Peníze dostanou i mateřské a základní školy

"Významný objem peněz získaly projekty měst a obcí, zaměřené hlavně na modernizace mateřských a základních škol. Mezi úspěšné projekty patří na Vysočině například kompletní rekonstrukce a přestavba školy v Přibyslavi," uvedla mluvčí Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod Kateřina Dobešová.

Na jižní Moravě například v Adamově na Blanensku vybaví i díky dotaci 5,1 milionu korun dvě mateřské a dvě základní školy moderním vybavením, jako jsou interaktivní tabule nebo nové hrací prvky na zahrady školek.

Dalších celkem 53 projektů z této oblasti podpory prošlo hodnocením, ROP Jihovýchod však zatím nemá k dispozici dostatek peněz pro jejich financování.

"Požádali jsme Evropskou komisi, abychom na tyto projekty mohli převést finanční prostředky zbývající v ostatních oblastech podpory ve výši 251 milionů korun, protože víme, že zde máme velký balík kvalitních projektů, připravených k okamžité realizaci. Rozhodnutí EK očekáváme do konce roku," uvedl Artur Zatloukal, ředitel Úřadu Regionální rady Jihovýchod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…