Na*raný Babiš rozkopal ODS: 90. léta, poslední volby, privatizace… Strašné

18.02.2019 8:37

Premiér Andrej Babiš s tématem kritiky předchozích vlád přišel již na nedělním sněmu hnutí ANO, s tím, co mu vadí na občanských demokratech, pokračoval i v rozhovoru pro pondělní Lidové noviny.

Na*raný Babiš rozkopal ODS: 90. léta, poslední volby, privatizace… Strašné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Nejdůležitější je odvod s jednou částkou. Chceme živnostníkům zjednodušit život. To, že jsme se na to nyní vrhli, je dáno tím, že jsme dosud řešili jiné věci a resort patřil koaličnímu partnerovi,“ poznamenal Babiš k současným prioritám jeho vlády. ODS, která o podobných prioritách mluvila roky, už měla podle něj dost možností to udělat. 

„Co tady dělala v minulých vládách? Vždy dělali opak,“ podotkl Babiš.

„Pokud chce ODS pomoci živnostníkům, může nás teď podpořit. Když byli u vlády, dělali opak. V 90. letech přitom měli jedinečnou šanci. Neexistovaly kraje, nebyli jsme v Evropské unii, vše bylo tehdy jednodušší, ODS měla dominantní postavení,“ rýpl si dále do občanských demokratů. A uvedl, že rozdíl mezi ANO a ODS je, že jeho hnutí chce změny skutečně prosadit. ODS se pak podle něj sama po posledních volbách rozhodla, že chce zůstat v opozici. 

Své pak také řekl k tomu, jak ODS transformovala celou ekonomiku. „Kdyby šli na stáž do Singapuru, dozvěděli by se o investičním fondu a nikdy by možná kuponovou privatizaci nedělali. Vše by svěřili supermanažerovi a zůstal by majetek ve státních rukou,“ zmínil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …