Na rozvoj silnic půjde na jihu a západě Čech 150 milionů korun

04.05.2015 15:33

Zhruba 150 milionů korun z Evropské unie prostřednictvím Regionálního operačního programu Jihozápad bude v příštích měsících investováno do rozvoje komunikací v obcích a městech Plzeňského a Jihočeského kraje. Výběr konkrétních staveb dnes schválil výbor regionální rady. Zároveň pověřil dočasným vedením úřadu ROP Jihozápad Karla Hrona. ČTK to řekl její místopředseda a náměstek jihočeského hejtmana Jaromír Slíva (ČSSD).

Na rozvoj silnic půjde na jihu a západě Čech 150 milionů korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Silnice, ilustrační foto

"Seznam konkrétních projektů bude zveřejněn na webových stránkách www.rr-jihozapad.cz 5. května," uvedl Slíva. Všechny další přijaté projekty s minimální bodovou hranicí budou podle něj vedeny jako náhradní a v případě přesunutí peněz na oblast podpory místních komunikací mají šanci, že peníze získají. 
   
Výbor schválil navýšení prostředků vyčleněných na rozvoj místních komunikací z původních 115 milionů na zhruba 150 milionů korun. Důvodem tohoto kroku byla podle předsedy regionální rady Jihozápad a náměstka plzeňského hejtmana Ivo Grünera (ČSSD) potřeba uspokojení většího počtu žadatelů o dotace. 
   
Výbor na svém dnešním jednání pověřil vedením úřadu ROP Jihozápad Karla Hrona, dosavadního vedoucího územního odboru implementace programu České Budějovice, a to z důvodu plánované mateřské a rodičovské dovolené nynější ředitelky Michaely Šímové. Hron bude úřad řídit od poloviny května do doby jmenování nového ředitele, který vzejde z řádného výběrového řízení. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…