Na shromáždění 17. listopadu budou dohlížet stovky policistů

15.11.2016 16:20

Pražská policie nasadí kvůli shromážděním a demonstracím chystaným na 17. listopad v Praze stovky policistů, počítá i s posilami z jiných krajů. Novinářům to dnes řekl ředitel pražských policistů Miloš Trojánek, z taktických důvodů počet neupřesnil. Desítek ohlášených akcí se zúčastní pořádkoví, dopravní i kriminální policisté a také antikonfliktní týmy. V Praze je podle magistrátu nyní nahlášeno asi 30 shromáždění nebo pochodů.

Na shromáždění 17. listopadu budou dohlížet stovky policistů
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Miloš Zeman na shromáždění k výročí státního svátku 17.listopadu na Albertově

Hlavním úkolem policistů bude podle Trojánka to, aby v co největší míře zajistili veřejný pořádek. „Byli jsme nuceni požádat o posily další krajská ředitelství z celé republiky. Jde hlavně o posily pro antikonfliktní tým, který bude v počtu asi 77 policistů zajišťovat zdárný průběh jednotlivých shromáždění,“ řekl Trojánek novinářům. Dodal, že pokud bude příznivé počasí, nasadí policisté i vrtulník.

Podle Pavla Štefaňáka z pražského magistrátu je zatím nahlášeno 30 shromáždění, počet se ale ještě může měnit. „Zatím spíše ubývají, někteří svolavatelé berou ta svá oznámení zpět,“ řekl. Úředníci podle něj budou na demonstracích a shromážděních připraveni řešit případné konflikty se zákonem. „Magistrát letos vyčlenil nejvíc zaměstnanců v historii,“ dodal Štefaňák.

Dopravní podnik počítá s jedinou uzavírkou na Národní třídě, kde se uskuteční akce Korzo Národní s podtitulem Díky, že můžem, kterou pořádají studenti vysokých škol. Tramvajové linky budou v úseku Újezd–Lazarská po celý den odkloněny přes jiné trasy. Povrchovou dopravu na dalších místech bude dopravní podnik usměrňovat podle pokynů policistů. „Doporučuji obyvatelům a návštěvníkům Prahy využívat hlavně metro,“ upozornil dnes zástupce dopravního podniku Miloš Trnka.

Kromě kulturních a studentských akcí se ve čtvrtek uskuteční také demonstrace. Na Hradčanském náměstí se například sejdou odpůrci populismu a politiky prezidenta Miloše Zemana – akci s názvem Nezapomínáme pořádá platforma Proti projevům nenávisti. Na náměstí Jana Palacha budou na akci Bloku proti islamizaci protestovat odpůrci migrace.

„Už od brzkého rána bude omezen standardní chod města, hlavně v centru metropole,“ dodal Trojánek. Policie proto chystá na 17. listopadu on-line zpravodajství z celé Prahy. Aktuální informace o demonstracích, shromážděních a uzavírkách budou pro veřejnost k dispozici na stránkách policie.cz/opatreni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…