Na stranu Dusilové a Kollera se veřejně přidal další umělec. A nebere si servítky s F. R. Čechem

21.04.2016 17:10

Daniela Drtinová z DVTV si pozvala kytaristu a textaře Pražského výběru Michala Pavlíčka, se kterým mluvila o jeho nové tvorbě, ale i o současné společnosti. Ta se podle něj štěpí zhruba stejně, jako se rozcházejí cesty muzikantů.

Na stranu Dusilové a Kollera se veřejně přidal další umělec. A nebere si servítky s F. R. Čechem
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Ringo Čech

„Budeme reagovat, nebudeme z toho dělat nějakou politickou agitku, budeme reagovat,“ řekl Pavlíček o tvorbě Pražského výběru s tím, že ale nehodlá moralizovat. Vadí mu však nesnášenlivost ve společnosti a nízká solidarita mezi lidmi.

Češi mají podle něj osobnostní rys, který je nutí přemýšlet nad tím, jak moc jsou ochotni pomáhat ostatním, a co za to také dostanou.

Drtinová následně nadnesla jméno Františka Ringo Čecha jako protinázoru k Pavlíčkovi. Ten řekl, že se s ním moc nebaví a Ringovy texty jsou spíše vulgární. Možná mu dovolí napsat nějaký text pro Pražský výběr, rozhodně však nechtějí, aby psal tak, jak se v poslední době prezentuje.

„Myslím si, že v téhleté fázi musíme být hodně tolerantní,“ řekl Pavlíček o Michalu Kocábovi s tím, že je třeba hledat kompromisy.

Pavlíček souhlasí s tím, co říkali hudebníci na předávání cen Anděl. „Já s jejich prohlášením souhlasím, je to svobodný názor a myslím, že zobrazuje hodně pocitů, jež máme my jako rockoví muzikanti a hlavně lidi, kteří jsou odchovaní tou havlovskou dobou, takže já s tím prohlášením jejich souhlasím,“ řekl. Dodal však, že platforma možná nebyla úplně vhodně zvolená, není to však nic výjimečného.

„Muzikant, který chce říct svůj názor, nechodí na politické diskuse. Jediná jeho možnost je na tom pódiu,“ dovysvětlil kytarista Pražského výběru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…