Na výročí bylo veselo i v Brně: Studenti se střetli s pravičáky z DSSS

17.11.2014 21:26

Menšími potyčkami mezi přívrženci extremistické Dělnické strany sociální spravedlnosti a studenty skončily dvě na sobě nezávislé demonstrace. Zatímco asi 50 extremistů poslouchalo řečníky u lázní na Nových Sadech, z Denisových sadů se blížilo odhadem více než 500 studentů. Policisté je pustili i přes křižovatku Nádražní a Husovy až k lázním, kde studenti provolávali antifašistická hesla.

Na výročí bylo veselo i v Brně: Studenti se střetli s pravičáky z DSSS
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Policisté zasáhli až ve chvíli, kdy se k sobě obě skupiny nebezpečně přiblížily na několik metrů a agresivnější jedinci vbíhali do skupiny protivníků. Nakonec se podařilo policistům v zárodku hrozící konflikt zažehnat. "Zadrželi jsme zatím jednoho mladíka z řad studentů a předvedli k výslechu, protože zranil příslušníka dělnické strany. Opatření však zatím trvají, i když se situace uklidňuje," řekla ČTK mluvčí jihomoravských policistů Andrea Straková.

Policie vytlačila neonacisty k hotelu Grand a studenti šli od nádraží ještě na náměstí Svobody, odkud se před 16:00 postupně rozcházeli. Studentskou demonstraci svolalo hnutí Listopadem to nekončí na Komenského náměstí k soše T. G. Masaryka na podporu demokracie a odmítnutí totalitních režimů a myšlenek, které prezentuje právě Dělnická strana sociální spravedlnosti. Ta začala svoje shromáždění na Malinovského náměstí, kde řečnil i její předseda Tomáš Vandas. Odtud se pak vydali k lázním.

Vedle studentské akce na Komenského náměstí organizovaly další shromáždění k připomenutí 17. listopadu v Brně i některé politické strany či občanské iniciativy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…