Na zpracování voleb se podílí 2600 lidí. Kvůli pandemii se sčítání možná protáhne

03.10.2020 10:54

Téměř 2 600 interních a externích zaměstnanců Českého statistického úřadu je připraveno na sobotní zpracování výsledků voleb do krajských zastupitelstev a jedné třetiny Senátu. Na všech 469 přebíracích místech i v centrále úřadu jsou zavedena přísná hygienická opatření. Sčítání může vzhledem k aktuální epidemické situaci trvat déle.

Na zpracování voleb se podílí 2600 lidí. Kvůli pandemii se sčítání možná protáhne
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Letné bylo zřízeno volební místo pro občany s pozitivními testy na Covid 19

Anketa

Podporujete Andreje Babiše? (Ptáme se od 30.9.2020)

73%
27%
hlasovalo: 25636 lidí
„Český statistický úřad pro převzetí výsledků od volebních komisí otevře v sobotu celkem 469 přebíracích míst. Na nich jsme zavedli příslušná hygienická opatření a naši pracovníci budou vybaveni ochrannými prostředky. Kontakt se zástupci okrskových volebních komisí bude omezen na nezbytné minimum. Zvýšená opatření samozřejmě platí i v ústředí ČSÚ,“ uvedl Marek Rojíček, předseda Českého statistického úřadu.

„Sčítání hlasů zahájí komise bezprostředně po uzavření volebních místností v sobotu ve 14 hodin, nicméně krajské úřady mohou dobu pro hlasování v případě zvýšeného zájmu o využití zvláštní přenosné volební schránky prodloužit až o 3 hodiny,“ dodala Eva Krumpová, 1. místopředsedkyně ČSÚ.

To prý může prodloužit i dobu zpracování volebních výsledků. „Apelujeme však na všechny komise, aby nespěchaly a plně se soustředily na kvalitu sčítání odevzdaných hlasů v souladu s metodickými pokyny ČSÚ a platnými zákony,“ zdůraznila Krumpová.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V Charkově rozkradli miliardy na obranu. Takto. Skandál z Ukrajiny, kde jde o hodně

16:20 V Charkově rozkradli miliardy na obranu. Takto. Skandál z Ukrajiny, kde jde o hodně

Ruská armáda minulý týden spustila ofenzivu na severovýchodě Ukrajiny směrem na Charkov a za 48 hodi…