Nabídli jsme Romům práci, dokonce i s dopravou. Přišli tři lidi, zoufá si radní

30.09.2016 8:19

Lídři politických stran na Ústecku si ve čtvrtek večer v České televizi posteskli, že zaměstnat nepřizpůsobivé občany, mezi něž často patří Romové, není snadné. Za pár tisíc se jim nechce zvednout z gauče a jít do práce, přičemž „pár“ může znamenat i 15 tisíc. V Přerově a v Prostějově v kraji Olomouckém naráží na podobný problém.

Nabídli jsme Romům práci, dokonce i s dopravou. Přišli tři lidi, zoufá si radní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Chudoba, ilustrační foto.

Asistenti prevence kriminality oslovili v Přerově několik lidí s nabídkami práce. V pekárnách v Prostějově by mohlo najít práci až 25 lidí. Vedle toho by mohli najít práci další lidé např. v technických službách.  Přerovský radní Jiří Kohout serveru Deník.cz prozradil, že radnice dokonce poskytla prostory na nábor. A pokud by se našlo dost uchazečů, mohla by jim být zajišťována doprava.

Až potud to všechno znělo nadějně. Háček je v tom, že skoro nikdo nepřišel. Oslovil jsem osm lidí z minority a deset z majority. Přišli ale jen lidi z minority, a ještě ne všichni,“ krčil rameny asistent prevence kriminality Pavel Mirga. „Je pro ně asi pohodlnější vstát, kdy se jim chce, a jít spát, kdy potřebují. A stát je bude živit i nadále,“ zhodnotil.  

Celou zprávu naleznete zde

Nakonec se podařilo domluvit na práci jen se třemi lidmi. Většina z nich se omluvila ze zdravotních důvodů. Radní Kohout z toho dovozuje, že bohužel žijeme v časech, kdy město nabízí lidem práci, a oni ji ve velkém odmítají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…