Naboural. Pil, nepil? Pil. Trapas poslance ČSSD

13.09.2016 8:23

Sociálnědemokratický poslanec Štěpán Stupčuk řídil opilý. K tomu, že v únoru způsobil pod vlivem alkoholu dopravní nehodu, se přiznal až v minulých dnech. Krátce po havárii totiž tvrdil policistům, že neřídil. Odmítl však dechovou zkoušku. Píše o tom deník Právo.

Naboural. Pil, nepil? Pil. Trapas poslance ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo ČSSD

Stupčuk se přiznal poté, co začátkem srpna obdržel usnesení o zahájení trestního stíhání. Tehdy potvrdil, že za volantem auta seděl při nehodě on. Dozorující státní zástupce Pavel Bugár z Prahy-západ následně po Stupčukově přiznání a zaplacení 150 tisíc korun zastavil jeho trestní stíhání. Pouze však podmíněně s dvouletou zkušební dobou.

Podmínečné zastavení trestního stíhání se v Česku využívá poměrně často, a to u trestných činů, které to dovolují. Obviněný se musí mimo jiné ke svému činu doznat a uhradit také škodu, kterou způsobil.

„Obviněnému se stanoví zkušební doba, po kterou se musí chovat řádně. Pokud by se nechoval řádně, tak se podá obžaloba a pak proces probíhá tak, jako by žádné podmínečné zastavení nebylo,“ řekl šéf Unie státních zástupců Zdeněk Matula.

Poslanec boural začátkem února na dálnici D7 u sjezdu na Tuchoměřice. Na místě byl sám, přesto však řízení auta popíral.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…