Nácek, Posselt a neonacisté z něj budou mít radost. Tomáš Krystlík napsal Velebovi na jeho profil a bylo to husté

31.07.2015 20:32

Spor senátora Jana Veleby a historika Tomáše Krystlíka pokračuje. Na jeho počátku byl čin předsedy křesťanských demokratů Pavla Bělobrádka, který položil květinu k památníku obětí odsunu sudetských Němců. Veleba tento čin zkritizoval s odkazem na to, jak trpěli Češi, kteří pár let před tím museli odejít ze Sudet. Krystlík do kauzy vnesl svůj úhel pohledu, čímž vše velmi zdramatizoval. Došlo na ostrá slova.

Nácek, Posselt a neonacisté z něj budou mít radost. Tomáš Krystlík napsal Velebovi na jeho profil a bylo to husté
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

Tomáš Krystlík si stěžuje, že se mu nedostalo odpovědi, když se ptal, zda Veleba lže nebo je nevzdělán, pokud tvrdí, že Češi byli nucení opustit Sudety na podzim 1938. Podle Krystlíka odešli tito lidé sami a pak svým spoluobčanům vyprávěli o tom, jak byli terorizováni, aby zakryli svou zbabělost.

„Takto zněl můj dotaz ze 24. 7. v souvislosti s Vaším argumentem, že Češi byli Němci v roce 1938/39 vyháněni z pohraničí, Vámi použitým při kritice Bělobrádkova položení kytice v Mnichově. Takže máte na vybranou tři možnosti," napsal Krystlík Velebovi. První možností je, že předseda SPO lhal, druhou, že je nevzdělaný, a třetí, že vyvrátí Krystlíkova tvrzení.

Senátor se s ním vypořádal po svém. Odmítl si vybrat jakoukoli z možností a nabídl vlastní variantu. „No a já znovu odpovídám, že z vás budou mít Gerd Posselt a neonacisté radost,“ kontroval člen horní komory Parlamentu. Jenže tím to neskončilo.

Ve sporu senátora podpořil čtenář pan Horák, který chtěl vědět, proč se Veleba s Krystlíkem vlastně zahazuje, když je to zrádce. Veleba doplnil, že Krystlík vzhledem k věku nemůže být kolaborantem, ale „náckem“ bude.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…