Nácek a svině. Kolem Ringo Čecha se strhla pořádná mela

24.02.2016 13:15

Umělec František Ringo Čech na sebe v posledních dnech opět upozornil. Na serveru Blesk.cz zveřejnil svou koláž Lekce němčiny pro uprchlíky, která se má týkat současného dění v Evropě. A strhla se mela.

Nácek a svině. Kolem Ringo Čecha se strhla pořádná mela
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Ringo Čech

Servítky si rozhodně nebral například hudební kritik Jan Rejžek na svém twitterovém účtu. „Pakliže Blesk zveřejnil neskutečné fašounské malůvky Ringo Čecha, je potřeba jeho šéfredaktora Radka Laina veřejně označit za nácka a svini,“ uvedl.

„Uschi, německá bojovnice proti rasismu a členka humanitární organizace ‚Willkommen Freunde‘ – fanatická zastánkyně nové, rodící se Evropy – a Gerda, pracovnice sekce EU ‚Nicht weiss! Nicht schwarz! Alles braun!‘ uposlechly výzvu mámy Evropy – německé kancléřky Angely Merkelové – a pozvaly mladé Eritrejce na výuku němčiny do mnichovského parku,“ popisoval svůj obraz Čech.

Následně uváděl, jak se Gerda s Uschi s mladíky baví. „Was ist das, psí ocas,“ začínají lekci. „Ja, ja. Ocas ano, ale ten náš, né psí,“ volají podle Čecha následně Eritrejci. Poté prý strhávají z učitelek šaty, berou jim peněženky a osahávají je. Okavanga podle Čecha následně vráží do Uschi svůj černý pyj takovou silou, že jí vylezl konečníkem. Gerdě pro změnu natrhl penis Mustafy Serengetiho koutky úst. Znásilnění podle umělce neutekl ani dalmatin Turwa Toweri. 

Původní text ZDE.

Komentátor Lidových novin Martin Zvěřina se k obrazu vyjádřil již včera, a to na serveru Lidovky.cz. Čecha nazval přihlouplým a oplzlým staříkem, který si myslí, že je vtipný. „Na Hradě to páchne žumpou. Kdo to necítí, ať si zajde na ORL,“ uvedl také. A to kvůli tomu, že Čech dostal v minulosti od prezidenta Miloše Zemana státní vyznamenání. I Zvěřina, stejně jako Rejžek, se zamyslel nad tím, zda se mají vůbec takové věci zveřejňovat. 

Původní text ZDE.

„Drsné a nekorektní vtipy milujeme, vzájemně si je s gustem vyprávíme a zdrojem jejich jistého kouzla bývá i fakt, že jsou nevhodné k veřejné prezentaci. Často bývají spíš drsné než vtipné. To ovšem neznamená, že veřejné vyprávění takových vtipů je nějaká revolta, je to spíš exces na úrovni toho, že se někdo pozvrací na hradní recepci. Některé věci nepatří na veřejnost,“ konstatuje. A uvádí, že pornografii rovněž nevysílají veřejnoprávní televize či soukromá média, ale pouze specializovaný kanál.

Obrazu si všimly také Britské listy, které o něm v angličtině informují jako o velmi rasistickém. Podívejte se ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…