Nacistická svině, napsali švédští levičáci na dveře a pak útočili. Oběťmi i Slováci

18.05.2016 6:20

Osm levicových radikálů stanulo před okresním soudem ve švédském hlavním městě Stockholmu pro sérii násilných útoků. Další muž skončil před soudem, jelikož bodl stoupence nacismu. Oběťmi útoku ve Stockholmu se stali dva Slováci.

Nacistická svině, napsali švédští levičáci na dveře a pak útočili. Oběťmi i Slováci
Foto: wikipedia
Popisek: Švédská vlajka.

Levicoví radikálové stojí před stockholmským okresním soudem pro přípravu a následné uskutečnění série násilných útoků. Extremisté používali k útokům improvizované zbraně v podobě střepů z láhví či květináčů. „Jeden z útoků byl namířen proti dvěma slovenským pracovníkům na demonstraci v centru Stockholmu v roce 2013. Devatenáctiletý mladík, který hraje důležitou roli v levicovém hnutí Revoluční fronta, se údajně dopustil dalších trestných činů po celém Švédsku,“ píše server švédského rádia Sveriges Radio.

Celý text v angličtině najdete zde.

Extremisté dali najevo své záměry i tím, že některým lidem na dveře napsali „nacistická svině“. Jeden z radikálů dovedl svůj čin ještě dál. Je souzen v odděleném procesu pro pokus o vraždu – bodl do břicha stoupence extremistického Nacistického švédského hnutí odporu. Sluší se však připomenout, že sedm členů tohoto hnutí je souzeno za násilné akce na demonstracích v prosinci 2015 a tři z neonacistů jsou již odsouzeni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…