Načůráno, nazvraceno, hluk. Tak podle televize vypadá sousedství domu Babišova politika. Ten to důrazně odmítá

13.10.2014 7:18

Podnikatel Jiří Krejčí se na kandidátce hnutí ANO stal zastupitelem Prahy 2. Pro více než patnáct set voličů, kteří mu v proběhlých komunálních volbách udělili svůj hlas, by ale mohlo být zjištění serveru Týden nemilým překvapením. Krejčí totiž Pražanům sliboval něco, co sám porušuje.

Načůráno, nazvraceno, hluk. Tak podle televize vypadá sousedství domu Babišova politika. Ten to důrazně odmítá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bar, ilustrační foto

Anketa

Jak jste spokojeni s výsledky právě skončených voleb?

3%
hlasovalo: 3483 lidí

Hnutí ANO ministra financí Andreje Babiše opanovalo českou politickou scénu a svoji dominanci potvrdilo i v právě proběhlých komunálních volbách. Své zástupce bude mít hnutí i na Praze 2, kde v pětatřicetičlenném zastupitelstvu usedne na další čtyři roky pět jeho členů. Jednou z programových priorit, na něž hnutí „utáhlo“ více než padesát tisíc voličů, bylo i důsledné dodržování nočního klidu. Server Týden.cz nicméně na toto téma uveřejnil před otevřením volebních místností znepokojivou informaci, která ve volebním mumraji zřejmě zapadla, ale která se zvolením hnutí ANO do zastupitelstva Prahy 2 dostává novou dimenzi.

Analýzy výsledků voleb na ParlamentníchListech.cz: Zdeněk Zbořil, Jan Kubáček, Petr Hampl

Hrozný nepořádek, nazvraceno, počúráno, lehké dívky, drogy

On-line verze časopisu Týden zjistila, že podnikatel Jiří Krejčí a nyní i zastupitel Prahy 2 vlastní v Londýnské ulici na pražských Vinohradech dům, ve kterém má své sídlo i noční klub, jenž pravidelně ruší spánek místním obyvatelům. „Bydlíme přímo naproti a je tu denně hluk dlouho do noci, respektive do rána," řekl obyvatel protějšího domu televizi Barrandov. „A hrozný nepořádek je tady. Vajgly, nazvraceno, počůráno," stěžovala si starší dáma naproti z ulice. „To je takový rachot, když otevřou dveře. To duní snad celá Londýnská," dodala.

Náhodně oslovení obyvatelé ulice mají navíc nezávisle na sobě podezření, že dům, ve kterém klub sídlí, funguje jako privát pro sexuální služby. „No jo, chodí tam pořád holky," popisoval Barrandovu jeden ze sousedů domu. „My to s ostatními z ulice pozorujeme už dlouho," dodal. „Jestli chcete sehnat v Praze nějaké drogy nebo lehké děvče, jedete sem najisto. Nemůžeme otevřít okna, abychom celou noc neposlouchali, za kolik se prodává jaká droga nebo která slečna je nejlepší na eskort," zoufá si Michal H., který v ulici bydlí už pětačtyřicet let.

Jsem jen pronajímatel, žádný problém nevidím

Krejčí nejprve Týdnu.cz tvrdil, že o žádných stížnostech místních lidí na noční klub neví, po chvíli nicméně přiznal, že stížnosti četl. Řešit celou věc ale nehodlá. Pronájem domu pro radovánky podsvětí jako problém totiž nevidí. Je prý jenom jeho pronajímatelem.

„Ať mi je přijdou říct, já o ničem nevím," tvrdil o stížnostech lidí z ulice. Apelem obyvatel z Londýnské se vůbec nezajímal. „No, ty stížnosti jsem vůbec nečetl," prohlašoval. Po opakování otázky si už nejspíš vzpomněl. „Věděl jsem o tom a účastnil jsem se jednání, kde se to prověřovalo, ale to jsou stížnosti starší. Byla jedna a ukázala se jako neoprávněná a to je všechno," mlžil kandidát do zastupitelstva. Telefonát pak muž, který láká voliče na slušnost, se smíchem ukončil položením sluchátka. „Vy je máte, ty stížnosti? Nemáte? Tak vidíte. Na shledanou."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…