Nad kremelským velvyslancem Zemanem zvítězíme, čas hraje pro nás. Jakub Janda připíjí

31.03.2018 15:07

Zástupce lobbistického spolku Jakub Janda se na svém facebookovém profilu vyjádřil k hackeru Jevgeniji Nikulinovi. Podle jeho slov je vydání hackera Nikulina spojencům hrozně důležitý krok.

Nad kremelským velvyslancem Zemanem zvítězíme, čas hraje pro nás. Jakub Janda připíjí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

„Teď když už je to hotové, tak popíšu pár věcí, co se mezitím dělo v zákulisí,“ zmínil ve svém příspěvku Janda.

„Američané to po kauzách Libanon a vrtulníky považovali za dost zásadní ukazatel, zdali se českému státu dá věřit jako spojenci. Šlo o binární volbu – buď ho předáme našemu americkému spojenci, který proti němu má detailní obžalobu, nebo se zachováme jako zrádce našich spojenců a předáme ho Rusku, které si najednou vykouzlilo nějaký absurdní trestný čin před mnoha lety, aby mohlo formálně požadovat Nikulinovo vydání. Američané to jasně chápali, představitelé jejich ministerstva zahraničí i bezpečnostních institucí mi to v privátních rozhovorech dost jasně popisovali před pár týdny, když jsem byl ve Washingtonu,“ píše Janda. 

Podle jeho slov v zákulisí Moskva vytvořila obrovský tlak. „Jejich velvyslanec Miloš Zeman sloužil svému pánovi. Tlačil ve jménu Ruska, jak to jen šlo, psal o tom Respekt a další média. Tady šlo o naprosto doslovnou sabotáž od Nejedlého party – pracovali a pracují pro Moskvu proti našim spojencům,“ sdělil dále Janda. A podotkl i to, že Nikulin byl pro Moskvu tak důležitý, že jej osobně zmiňoval v telefonátu ruský diktátor Vladimir Putin. 

„Tolik se báli, že ho vydáme Američanům, kterým pak řekne více o tom, jak ruské zpravodajské služby užívají hackery k útokům proti západním institucím. Proto se Hrad teď tolik vzteká, protože určitě dostanou čočku od svých pánů z Moskvy. Byl to dobrej tejden. Začali jsme se Sovětům a jejich loutkám aspoň trochu bránit. Připíjím na sílu a čest těch, kteří chápou, kdo jsou naši spojenci a kdo zrádci. Jednou zvítězíme, i proto, že čas hraje pro nás,“ dodal Janda. 

Dnes pak Janda zkonstatoval, že poradce prezidenta Miloše Zemana Nejedlý prohrává. Sesumarizoval jak Nikulina, tak vyhošťování ruských diplomatů. A neopomněl ani sankce či Temelín.

Celý dnešní příspěvek Jakuba Jandy: 

NEJEDLÝ PROHRÁVÁ.

1) NIKULIN: Hysterčení Nejedlého podřízených ohledně vydání ruského Nikulina do USA ukazuje, že ho asi slíbili nebo dostali zadáno od Rusů. Je to logické - místní loutka pracující pro Moskvu jí přece má zařídit vydání vydání hackera, který by Američanům mohl prozradit detaily o tom jak Rusko útočí na americké instituce. Zde Nejedlý úplně prohrál.

2) VYHOŠŤOVÁNÍ RUSKÝ ŠPIONŮ: Hrad nezastavil rozhodnutí Babišovy vlády vyhostit tři ruské zpravodajce. Zeman aspoň Moskvě pomohl, když absurdně zadal BIS veřejně aby hledala zdali za to může Česko. Ruská média jsou toho plná a Česko v nich působí jako falešný obětní beránek - přeci za ten chemický útok nemůžeme my Rusové, ale možná Česko, když už to nechal náš prezident Zeman vyšetřit. Zde Hrad Rusku posloužil aspoň cenou útěchy, když už nedokázal odvydíral premiéra aby nevyhošťoval ruské špiony.

3) SANKCE: I přes Zemanovy neustálé výkřiky, že máme zrušit sankce proti Rusku a tak ztratit reálně jediný nevojenský nástroj jak Moskvu za její agresi a vraždění na Ukrajině tresta, zůstávají pořád jen jako fraška pro domácí ruské publikum. Evropské státy včetně Česka sankce drží. Další Nejedlého neúspěch.

4) REFERENDUM O VYSTUPOVÁNÍ Z EU: Současná vláda v demisi schválila návrh zákona o referendu, kterým nebude možné hlasovat o vystupování z EU. To by byla politická, ekonomická a bezpečnostní sebevražda a je dobře, že to hnutí ANO a další strany jasně chápou. Plus máme Senát, který bude po podzimu ještě plnější rozumnými osobnostmi. Referendum o vystupování z EU si mohou různí vlastizrádci požadovat, ale reáně ho zatím schopni prosadit nebudou. Rusku by se velmi hodilo, kdybychom takové referendum měli, mohli by si ho masivně ovlivnit a manipulovat, plus si nás pak skoupit během politické a ekonomické imploze během českého vystupování z EU. To je obrovská strategická hrozba, která je prozatím odvrácena. Další Nejedlého prohra.

5) TEMELÍN: Víme, že pan Nejedlý si přeje, aby Temelín dostali na ruku Rusové - tedy Rosatom. Nejedlý kvůli tomu do Ruska vloni několikrát jel jednat s vedením Rosatomu. Jenže ejhle, vláda rozhodnutí o tendru na Temelín zase odložila, minimálně o rok plus. Takže zase nic.

--
Sečteno a podtrženo: Zrádci na Hradě se nadále snaží, ale většinu důležitých bitev prohrávají. To neznamená, že nejsou nebezpeční. Jsou. Ale zatím jsou dost výrazně neschopní a Moskvě kromě Zemanova veřejného kašpárkování zatím o moc víc nepřináší.

Třeba na hradní partičku čeká osud Zemanova čínského poradce, kterého si sami Číňané zavřeli a už o něm asi už nikdo nikdy neuslyší. Přejme jim to. Sibiř je prý krásné místo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…