Nadace Babišových podpořila dětský domov v Nechanicích, dala jim 60 tisíc korun

13.06.2018 10:25

Nadace AGROFERT, kde jsou manželé Babišovi ve správní radě, udělila příspěvek dětskému domovu v Nechanicích blízko Hradce Králové. Nadace se dlouhodobě snaží pomáhat kromě jiného znevýhodněným dětem, mládeži a hendikepovaným spoluobčanům. Dětský domov v Nechanicích obdržel podporu z programu „Podpora dětí hendikepovaných mentálně, fyzicky či prostředím, ve kterém vyrůstají“.

Nadace Babišových podpořila dětský domov v Nechanicích, dala jim 60 tisíc korun
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Dětský domov zažádal u Nadace AGROFERT o příspěvek na úhradu nákladů na doučování dětí, které v domově vyrůstají. Děti potřebují doučování kvůli domácí nebo individuální přípravě, kterou v běžných rodinách zajišťují rodiče. „V Dětském domově Nechanice, kde pracuji též jako vychovatelka, žije 48 dětí ze sociálně slabých a znevýhodněných rodin. Dětem je od 3 do 26 let, většina k nám přišla z rodin, kde rodiče vzdělání svých dětí nepovažovali za důležité. Tomu také bohužel odpovídají školní vědomosti našich klientů. Setkáváme se s dětmi, které jsou vědomostně zanedbané a mají velké mezery ve vzdělání. Přitom je řada těchto dětí nadaných a velmi šikovných, pouze potřebují v některých předmětech pomoci k lepším výsledkům. Zkušenost nám ukazuje, že většina dětí z dětských domovů odchází pouze s výučním listem, přitom by tyto děti mohly studovat i na středních či vysokých školách, kdyby jim byla poskytnuta lepší příprava. Jenže to za běžného provozu v domově s každým jednotlivcem není možné. Na individuální přípravu nedostačují personální kapacity vychovatelek. Konkrétně náš domov je rodinného typu. Máme zde šest bytů, v každém z nich žije osm dětí. O ně se stará jedna pracovnice. Ta musí při školní přípravě pomáhat všem osmi dětem, což prostě není v jejích silách. Proto doučování dětem, které chtějí v životě dosáhnout vyšších cílů než jejich rodiče, je velkým přínosem pro talentované žáky z našeho domova,“ popisuje situaci v dětském domově vychovatelka s tím, že peníze využijí konkrétně na doučování matematiky, českého, anglického a německého jazyka. Právě s těmito předměty potřebují děti pomoci.
 
„Když už naši svěřenci musí vyrůstat v dětském domově, tak bych si přála, aby svůj vlastní život prožili šťastně a spokojeně. S lepším vzděláním a rozhledem to zcela určitě takto dopadne. Děkuji za pomoc pro všechny naše šikovné děti,“ uzavírá s vděkem vychovatelka z nechanického domova.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …