Nadace Klausových bude fungovat dál. Odchod Livie Klausové na Slovensko nevadí

19.08.2013 15:50

Chystaný odchod manželky exprezidenta Livie Klausové do diplomacie nebude mít dopad na chod Nadačního fond manželů Livie a Václava Klausových, soudí ředitelka nadace Kamila Kryštofová.

Nadace Klausových bude fungovat dál. Odchod Livie Klausové na Slovensko nevadí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus s chotí

Možnému odjezdu Klausové na Slovensko, kde by se měla stát velvyslankyní, nebude ani nutné přizpůsobovat chod organizace. "V nadačním fondu má vše svůj pevně nastavený řád, který zůstane zachován," uvedla Kryštofová na dotaz ČTK. Podle ní činnost fondu pojede dál v normálním chodu a velvyslanecké angažmá jeho pozici nejspíš ani nezlepší.

"Toto neočekávám, neboť všichni dosavadní sponzoři našeho nadačního fondu nám přispívali a přispívají pro to, jakým způsobem lidem pomáháme a někteří si i vybírají konkrétní projekty, které chtějí podpořit. Tito dárci neřeší, zda jeden z našich zřizovatelů bude působit ještě v další funkci," podotkla ředitelka nadace, v níž se Klausová začala angažovat ještě v roli první dámy České republiky.

Vloni nadace získala od dárců 7,6 milionu

Posláním Nadačního fondu manželů Livie a Václava Klausových je podpora humanitárních aktivit fyzických a právnických osob, zaměřených především na podporu projektů a aktivit sociálního a zdravotního charakteru a v oblasti vzdělávání. Fond vznikl v roce 2003, zřizovatelem je bývalý prezidentský pár. Například loni nadaci věnovali dárci kolem 7,6 milionu korun, říká výroční zpráva.

Přechodná vláda už projednala vyslání Klausové na Slovensko, nyní musí získat povolení slovenské strany, takzvaný agrément, a pak ještě finální podpis prezidenta Miloše Zemana. Právě on Klausovou jako ambasadorku prosadil. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…