Nadržený migrant znásilnil. Dělnické děti trpí. Petr Hampl oslovil „lepšolidi“. Proč?

10.06.2020 13:22

Sociolog Petr Hampl se ve svém facebookovém komentáři zamyslel nad tím, že ze vzdělávacího systému jsou vyřazovány tisíce chytrých talentovaných kluků. A jestlipak se ví proč? I na to přináší odpověď.

Nadržený migrant znásilnil. Dělnické děti trpí. Petr Hampl oslovil „lepšolidi“. Proč?
Foto: Archiv PH
Popisek: Sociolog Petr Hampl

„Zatímco lepšolidé žijí křivdami, které se domněle měly stát někdy před staletími (a z nich většina ve skutečnosti nikdy neproběhla), dějí se křivdy před našima očima. A nikdy s tím nechce nic dělat, protože už jenom zmínka by byla politicky nekorektní,“ poznamenává ve svém komentáři Hampl.

„O české holce, která měla tu smůlu, že na ni vypustili nadrženého muslimského migranta (a nadlidem se přece nesmí odpírat uspokojení ani nesmějí být trestáni podle zákonů ČR), o té už bylo napsáno dost. Ale víte třeba o tom, že jsou ze vzdělávacího systému vyřazovány tisíce chytrých talentovaných kluků, kteří se provinili jenom tím, že mají klukovskou povahu? Většinou se jedná o kluky z dělnických a řemeslnických rodin,“ míní Hampl.

„Na ty se rovnost pohlaví nevztahuje. Kvůli nim se nevytvářejí vládní výbory ani další sekce na Ministerstvu práce,“ dodal a sdílel také odkaz na rozhovor s učitelkou Andreou Svobodovou na serveru rodicevitani.cz.

Ta se právě nechala slyšet, že na SOU, kde učí, berou učně jako nestudijní materiál, a tím pádem nikoho nezajímají. „Musejí si tu odsedět tři roky a víc od toho nikdo nečeká, ani oni samotní. Od malička s nimi nikdo nepočítá a v tomhle věku je pak těžké něco měnit. Navíc nikdo ani nic měnit nechce,“ říká Svobodová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…