Nadšení z letadel CASA musíme mírnit. Radovat se můžeme za 20 let, tvrdí Malina

25.07.2013 15:20

I když na armádní letouny CASA padají slova chvály, podle armádního pilota Víta Maliny musíme ještě dvacet let počkat. Tak dlouho bude podle něj trvat, než se stroje dostatečně osvědčí.

Nadšení z letadel CASA musíme mírnit. Radovat se můžeme za 20 let, tvrdí Malina
Foto: hns
Popisek: Letadlo CASA

"Celkovou úspěšnost toho typu lze hodnotit za 15 či 20 let jeho provozu. Pak budeme mít vše potvrzeno černé na bílém," říká v rozhovoru pro server iDnes.cz Malina. Podle něj jsou také stroje typu CASA mnohem lepší než letadla Anton, které byly novými stroji nahrazeny. "S respektem k tomu, co An-24 a An-26 nalétaly a odsloužily v našem letectvu, je CASA lepší. Je to dané tím, že 'Antony' byly letouny druhé, zatímco CASA je letoun čtvrté generace," dodává Malina.

Podle něj mezi největší přednosti letounů, které nalétaly přes 3 500 hodin patří výborná manévrovatelnost a výkony v přízemních výškách.

"Mezi největší přednosti letounu CASA patří manévrovatelnost společně s jeho výkony v přízemních výškách, což jde ruku v ruce s požadavky na schopnosti operovat z krátkých či nezpevněných vzletových a přistávacích drah. Sečteno a podtrženo: snadná pilotáž a obsluha letounu, nízká spotřeba, dobrý dolet," dodává Malina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…