Nagyová čelí obvinění z organizátorství zneužití pravomoci

14.06.2013 11:38

Šéfka kabinetu premiéra Petra Nečase (ODS) Jana Nagyová čelí obvinění z organizátorství trestného činu zneužití pravomoci úřední osoby. Pracovnice Úřadu vlády žádala od Vojenského zpravodajství informace, přičemž žádost vyústila ve sledování konkrétních osob, k čemuž nedal souhlas ministr obrany. Na tiskové konferenci to potvrdil šéf olomouckého vrchního státního zastupitelství Ivo Ištvan.

Nagyová čelí obvinění z organizátorství zneužití pravomoci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Nečas

Kromě Nagyové čelí obvinění dva bývalí poslanci kvůli korupci. Vrchní státní zástupce potvrdil, že podle vyšetřovatelů se dotyční vzdali poslaneckých mandátů za nabídku výhod. Třetí osoba nebyla obviněna z technických důvodů. Tato informace nahrává spekulacím, že jde o Marka Šnajdra, který je v současné době mimo území České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…