Nagyová už je v Ostravě. Čeká se, zda půjde do vazby

14.06.2013 19:10

Policejní eskorta s obviněnou šéfkou kabinetu premiéra Petra Nečase (ODS) Janou Nagyovou dorazila dnes po osmnácté hodině k policejní služebně v ostravské Masné ulici. Zde bude čekat na převoz k Okresnímu soudu v Ostravě, který rozhodne o vazbě její i dalších šesti obviněných.

Nagyová už je v Ostravě. Čeká se, zda půjde do vazby
Foto: Archiv
Popisek: Koláž Jany Nagyové a Petra Nečase

Nagyová čelí obvinění z organizátorství trestného činu zneužití pravomoci úřední osoby a z podplácení, hrozí jí až pět let vězení. Kvůli svému soukromému zájmu Nagyová nechala údajně sledovat tři lidi Vojenským zpravodajstvím a podle policie figuruje i v kauze údajné korupce rebelujících poslanců z ODS.

Policie zatkla všechny, které chtěla

Z usnesení o zahájení trestního stíhání, které má server E15.cz k dispozici, vyplývá, že Nagyová údajně sledovala prostřednictvím zpravodajců nejen manželku premiéra Radku Nečasovou, ale i zaměstnankyni a řidiče Úřadu vlády.

Policie spustila v noci ze středy na čtvrtek akci, která vyústila obviněním sedmi lidí včetně Nagyové, protože jeden z podezřelých chtěl odcestovat. Detektivové prý zadrželi všechny podezřelé, které chtěli.

Nečas postup policie zkritizoval

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) začal případ prověřovat kvůli klientelistickým vazbám zločinecké skupiny na státní a polostátní organizace. Podezření prověřoval zhruba rok a půl. Na samotném zatýkání a více než 30 domovních prohlídkách či prohlídkách jiných prostor se podílelo přibližně 400 policistů. Výslechů a dalších úkonů se pak účastnilo osm státních zástupců.

Média už v minulosti spekulovala o vztahu mezi Nečasem a Nagyovou. Premiér se šéfky kabinetu již ve čtvrtek zastal s tím, že jeho důvěra vůči ní nepoklesla. Dnes postup policie ostře zkritizoval a odmítl výzvy opozice k rezignaci. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…