Nagyové se podmínka za zneužívání zpravodajců nelíbí. Podala si odpor

07.07.2014 19:36

Jana Nečasová (dříve Nagyová) nesouhlasí s roční podmínkou, kterou jí za zneužití Vojenského zpravodajství udělil Obvodní soud pro Prahu 1, a proto se odvolala. V pondělí to serveru Aktuálně.cz potvrdil její advokát Eduard Bruna. S verdiktem soudu není spokojeno ani státní zastupitelství, které proti rozhodnutí soudu podalo odpor.

Nagyové se podmínka za zneužívání zpravodajců nelíbí. Podala si odpor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nečasová je vedena do soudní síně

„Paní Nečasová není s rozhodnutím soudu spokojena, podali jsme odpor,“ uvedl pro Aktuálně.cz Bruna. Další podrobnosti odmítl sdělit s tím, že odpor proti rozhodnutí soudu není podle předpisů nutné odůvodňovat, jelikož se jedná pouze o formální podání. S rozhodnutím soudu nesouhlasí ani Vrchní státní zastupitelství v Olomouci, které případ dozoruje. Pověření žalobci se již odvolali.

Jana Nečasová (dříve Nagyová) čelí obvinění, že v roce 2012 jako ředitelka kabinetu tehdejšího premiéra Petra Nečase využila vojenské zpravodajce Páleníka a Kovandu ke sledování premiérovy dnes už bývalé manželky Radky. V dalších větvích kauzy posměšně označované jako „Nagygate“ je rovněž obviněná z údajného uplácení poslanců funkcemi a z vynášení informací z Bezpečnostní informační služby.

Sama Nečasová se zatím k obviněním nevyjádřila. Její manžel a expremiér české vlády hovoří o politicky motivované kauze.

reklama

autor: luš

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…