Náhoda? Zaměstnanec Horáčkovy kampaně pronásledoval Zemana, pak zveřejňoval jeho nedůstojné obrázky

10.10.2017 20:09

Fotograf prezidentského kandidáta Michala Horáčka možná dostal zvláštní úkol, a to snažit se „nehezky“ fotit současnou hlavu státu. Naznačilo to hned několik lidí z prostředí vrcholné politiky a byznysu. Z druhé strany nechceme nikomu křivdit, může to být klidně pouhá shoda okolností, že se Horáčkův fotograf poslední dobou vyskytoval na akcích, kde byl Miloš Zeman, fotil ho a následně snímky publikoval.

Náhoda? Zaměstnanec Horáčkovy kampaně pronásledoval Zemana, pak zveřejňoval jeho nedůstojné obrázky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na funkci prezidenta Michal Horáček zahájil sběr podpisů pod petiční archy na prezidentské volby

Redakci ParlamentníchListů.cz upozornilo hned několik lidí z politiky, kteří se v poslední době vyskytovali na stejných veřejných akcích jako prezident Miloš Zeman, na zajímavou skutečnost. Přítomen byl i Jiří Sláma, fotograf pracující pro Zemanova konkurenta Michala Horáčka, přestože tam Horáček nebyl.

Shodou okolností tam Sláma nafotil prezidenta Zemana v situaci, která nevypadá úplně reprezentativně. Je to náhoda? Sláma na Facebooku publikoval snímek Miloše Zemana, kterého z každé strany přidržuje bodyguard a hlava se zrovna nesoustředí na publikum, ke kterému přichází.

Zcela jistě může jít o náhodu. Jak ale redakci řeklo několik lidí z politiky a byznysu, kteří se kupříkladu v pondělí zúčastnili zahájení mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně, Horáčkův fotograf Jiří Sláma byl přítomen jak na Zemanově tiskové konferenci, tak v hlavním sále při prezidentově projevu a vždy čile fotil.

Výsledek lze vidět na sociální síti. Na Slámově facebookovém profilu je publikován snímek zachycující příchod hlavy státu na pódium při zahajovacím ceremoniálu brněnského veletrhu. Je přitom patrné, že prezident musel sejít několik schodů, které už dlouhodobě nezvládá úplně dobře a sám přiznává, že ho neuropatie na nohách trápí a v podstatě chodí na biologických protézách.

Fotku, na které Zemana přidržují tělesní strážci, na svém profilu Horáčkův fotograf opatřil komentářem „pravda vyděsí“ a pochopitelně se pod tím rozproudila živá, místy ne zrovna lichotivá diskuse.

Lidé pohybující se v politice a byznysu, kteří na tuto skutečnost ParlamentníListy.cz upozornili, kladli v podstatě stejnou otázku. Zda jde o pouhou shodu okolností, že fotograf prezidentského kandidáta Michala Horáčka takto snímal konkurenta svého šéfa, protože se náhodou vyskytl na stejné akci, anebo dostal „zvláštní úkol“.

Vyjádření Michala Horáčka: Pan Sláma není a nikdy nebyl "zaměstnancem mé kampaně".

Panu Horáčkovi se omlouváme za případnou za mediální zkratku v titulku, vycházeli jsme z toho, že Jiří Sláma o sobě sám veřejně tvrdí, že pro prezidentského kandidáta Michala Horáčka pracuje, viz jeho facebookový profil níže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…