Náhradník Šlégra ve sněmovně popisoval své kauzy: Jen hloupé pomluvy

20.06.2013 18:03

Po odchodu Jiřího Šlégra z Poslanecké sněmovny se objevil jeho náhradník, který byl původně ve volbách vykroužkovaný – Petr Benda. Na Radiožurnálu musel vysvětlovat několik kauz, které se ho týkají.

Náhradník Šlégra ve sněmovně popisoval své kauzy: Jen hloupé pomluvy
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Petr Benda

Jedna pochází z roku 2010, kdy Petr Benda údajně chystal masový nábor černých duší do ČSSD. Jak nynější národní socialista ve Dvaceti minutách Radiožurnálu řekl, on na tomto náboru nikdy nebyl. Moderátorka ale poznamenala, že nábor mohl provádět nepřímo přes své pomocníky.

„Jsou to hloupé pomluvy lidí, kteří mají nějaký osobní problém nebo nějakou závist,“ zhodnotil to Benda. „Ta svědectví hovoří o tom, že tam bylo něco, co je na hranici,“ dodal. Z tehdejší litoměřické schůze se však objevila reportáž MF Dnes, podle níž bylo často Romům a mladým lidem vypláceno 200 korun za vstup do strany.

Benda ale tato tvrzení odmítá. Navíc se podle něj poté nařídila úplná přeregistrace členské základny. „Já myslím, že to bylo to nejlepší a nejspravedlivější řešení,“ ujišťuje. „Já bych to neviděl tak, že najednou se objevili lidé a najednou se stali členy ČSSD,“ dodal.

Další otázka, na kterou se ho moderátorka zeptala, byla jeho diplomová práce, za níž dostal titul inženýra. Existují prý zdroje, podle nichž mu práci napsal sám Valtr Komárek. „Já bych s takovými věcmi nehazardoval a pravda to prostě není,“ komentoval to Benda.

Když se ho ale zeptala na téma práce, nebyl si už jistý. „Byla na téma veřejných financí,“ řekl pouze. „Já se omlouvám, konkrétnější být nechci, přece jen je to už více roků,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…