Nakopali nám zadek, naříkali odpůrci Obamy v americké TV kvůli Sýrii

21.10.2015 9:21

Vždy, když americký prezident čelí zlu, okamžitě se vzdá a mává bílou vlajkou. Proto prezidenti Ruska Vladimir Putin a Číny Si Ťin-pching říkají, že Barack Obama je jen podložka, po níž mohou bezpečně chodit. Tyto i další ostré výroky na adresu současného amerického prezidenta zazněly v besedě analytiků americké televize Fox News, která je názorově blízká republikánům.

Nakopali nám zadek, naříkali odpůrci Obamy v americké TV kvůli Sýrii
Foto: Fox News
Popisek: Logo americké TV stanice Fox News

Na úvod besedy zaznělo, že podle posledního průzkumu Fox News se většina Američanů, plných 61 %, domnívá, že v Sýrii jsou v sázce americké národní zájmy. Ve studiu pak debatovali odborníci na komunikaci Pat Caddell, Doug Schoen a John Lebutille.

Celý text je ZDE.

Doug Schoen, který je bývalým analytikem veřejného mínění za prezidenta Billa Clintona, tvrdil, že USA potřebují mnohem efektivněji podporovat rebely, kteří se postavili syrskému prezidentovi Bašáru Asadovi. Amerika také musí Rusům říci, že si v Sýrii a na Blízkém východě nemohou počínat beztrestně.

Všechny žetony má ruský a čínský prezident, Obama žádný

Televize také upozornila na obálku časopisu The Economist. Tento týden ukazuje čínského, ruského a amerického prezidenta, jak hrají poker a všechny žetony má Si a Putin, Obama nemá žádný. Tento obrázek prý velmi přesně vystihuje současnou situaci.

Bývalý americký kongresman John Lebutille řekl, že čínský a ruský prezident si prověřili Obamu a zjistili, že je jen obyčejnou podložkou v Oválné pracovně, po které se mohou procházet.

Schoen řekl, že jediné, co Obama udělal, bylo, že poprosil: „Prosím, velmi prosím, ustupte." Jenže to nefunguje.

Fox News dále citovala ze zmíněného průzkumu, z nějž také vyplývá, že pouze 19 % Američanů souhlasí s prezidentem Obamou v tom, že je Rusko slabé a zoufalé. Ale 52 % Američanů věří, že Obama sám je slabý a nerozhodný.

Keddel, bývalý analytik veřejného mínění za prezidenta Jimmyho Cartera, pak řekl, že tvrzení přicházející z Bílého domu a z většiny hlavních médií nemohou americký lid oklamat. „Nakopali nám zadek. A dovolte mi něco říci o našem prezidentovi. Pokaždé, když stojí tváří v tvář zlu, ohání se bílou vlajkou. A pokaždé, když se dostane do situace, kdy jsou v sázce zájmy Spojených států, je zbabělcem. To je katastrofa,“ uvedl Keddel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…