Nám zdražují a takhle si žijí. Bulvár pátral po platech centrálních bankéřů

22.11.2013 17:44

Rada České národní banky rozhodla o tom, že oslabí korunu, čímž zdraží nejen zboží dovážené do Česka ze zahraničí, ale vlastně veškeré zboží, protože porostou ceny benzínu a nafty. To vše bolestivě dopadne na všechny a deník Blesk pátral po tom, jak vysoké platy berou ti, kteří se lidem postarali o drahotu.

Nám zdražují a takhle si žijí. Bulvár pátral po platech centrálních bankéřů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Guvernér ČNB Miroslav Singer

"Češi si teď musejí připadat jako ve cvokárně. ČNB oslabila korunu, takže všechno zdražilo, nebo v nejbližší době zdraží. Jenže pánům z národní banky je to jedno," píše Blesk, podle kterého mají bankéři královské platy.

Co to konkrétně znamená? Guvernér ČNB Miroslav Singer si přijde na více než čtyři a půl milionu korun ročně. Viceguvernér Mojmír Hampl si vydělá přes tři a půl milionu korun. Přes tři miliony má člen Rady Lubomír Lízal, jenž se také relativně často vyjadřuje do médií. Podobně na tom jsou i další členové Bankovní rady. Blesk k tomu dodává, že tyto lidi vyšší inflace asi opravdu nezabolí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…