Náměstek Šnejdrla skončí na ministerstvu zemědělství

02.11.2015 11:04

Náměstek ministra zemědělství Jindřich Šnejdrla (ČSSD) skončí ve funkci, nepřihlásil se do výběrových řízení vypsaných kvůli novému služebnímu zákonu. Dnes o tom informoval mluvčí rezortu Hynek Jordán. Šnejdrla ve funkci náměstka pro komodity, výzkum a poradenství působil skoro dva roky, dříve byl viceprezidentem Agrární komory.

Náměstek Šnejdrla skončí na ministerstvu zemědělství
Foto: mze.cz
Popisek: Ministerstvo zemědělství ČR

"Učinil tak na základě vlastního rozhodnutí z osobních a rodinných důvodů," uvedl Jordán, výběrové řízení na nové náměstky stále běží.

Podle služebního zákona musí být do konce roku vyhlášena výběrová řízení na odborné náměstky, dokončená musí být do poloviny příštího roku. "V našem úřadu se snažíme, aby byla dokončena do 31. prosince 2015," uvedl dříve Jordán.

Šnejdrla byl aktivní i politicky, například v roce 2012 se dostal do druhého kola senátních voleb na Vsetínsku, kde jej nakonec porazil Jiří Čunek (KDU-ČSL).

Na ministerstvu nyní působí osm odborných náměstků a státní tajemník, dvě nová náměstkovská místa v letošním roce vznikla oddělením agendy potravin a evropských dotací. Ministr Marian Jurečka (KDU-ČSL) má také 12 odborných zemědělských poradců.

Do výběrových řízení se například také nepřihlásila Simona Hornochová, která je náměstkyní ministra financí Andreje Babiše (ANO).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…