Náměstek hájil v rádiu primátora Hudečka: Já měl v pětatřiceti také radikálnější názory

14.09.2014 18:25

Náměstek pražského primátora Tomáše Hudečka Jiří Nouza (oba TOP 09) prý plně stojí za svým nadřízeným jako lídrem pro nadcházející pražské komunální volby. A to i navzdory tomu, že jde o mladšího politika, který někdy vyjadřuje své názory poněkud radikálně. Své řekl i k parkování v Praze, Opencard, tunelu Blanka a Ivo Rittigovi.

Náměstek hájil v rádiu primátora Hudečka: Já měl v pětatřiceti také radikálnější názory
Foto: Blogspot / tan
Popisek: Panorama hlavního města Prahy

Náměstek pražského primátora Jiří Nouza (TOP 09) byl hostem nedělního Press klubu Frekvence 1 moderátora Luboše Xavera Veselého. Vyjadřoval se i k odvážnému prohlášení svého primátora o tom, že v komunálních volbách jde především o Prahu. „Slova pana primátora byla pochopena trochu jinak, než asi byla míněna,“ prohlásil v úvodu Nouza.

Následně se vyjádřil k problematice parkování v Praze. Proč se zavedly placené zóny? Prý především proto, že za posledních dvacet let razantně narostl počet vozidel pohybujících se po Praze. „Praha prostě není stavěna na tolik aut, proto bylo třeba zavést určitou formu regulace. Z počátku tento krok zafungoval, ale bohužel už se vyčerpal,“ posteskl si náměstek.

Do budoucna se počítá s tím, že se placené zóny na stání objeví na Praze 6 a brzy přijdou další, např. Praha 8. Rezidenti by měli platit sedm set korun ročně v celé městské části nebo v menší oblasti za 400 korun ročně.

Budou existovat tři typy zón: Modrá, kde je chráněn rezident, fialová zóna, kde je také možné zaparkovat a rezidenti jsou více chráněni, a oranžová zóna, kde za patřičný poplatek může parkovat kdokoliv.

Komunální volby

Ve spojitosti s komunálními volbami Nouza prohlásil, že by se nebránil primátorskému postu, pokud by dostal nabídku, ale dnes pevně stojí za lídrem kandidátky Tomášem Hudečkem. Nouza Hudečka omlouvá jeho věkem. „Já jsem v pětatřiceti měl také radikálnější názory na řadu věcí. Já si ale myslím, že jsme prošli demokratickou volbou,“ podotkl Nouza, který předpokládá, že TOP 09 v Praze zvítězí. Netroufá si ale říci, o jak výrazné vítězství půjde.

Opencard a Rittig

V pořadu také zaznělo, že v tuto chvíli nehrozí žádný kolaps systému karet Opencard. „Předpokládám, že se teď situace stabilizuje a Opencard získá prostor i čas, aby ukázala svou opodstatněnost,“ uvedl náměstek primátora. Podstatně skeptičtější byl v kauze dopravního podniku a kauze spojené s lobbistou Ivo Rittigem. Pozastavil se nad mediálním „humbukem“, který se v kauze odehrál, ale prozatím nevedl k žádným reálným krokům. Podle náměstka je třeba vše nechat na státních zástupcích. „Média prý často hledají skandály, ale v řadě z nich se postupně ukáže, že reálně o nic nešlo. Z tohoto hlediska se jeví jako problematická mediální dehonestace jedince bez důkazů," postěžoval si.

Tunel Blanka

V závěru pořadu se Nouza vyjadřoval k tunelu Blanka. V budoucnu prý bude projekt oceněn jako přínosný pro pražskou dopravu. Zatím však stále není jasné, kdy bude komplex celý zprovozněn. „Mojí představou je, že budeme tunelem Blanka jezdit do těchto Vánoc, ale nejzazší termín je termín stanovený dodavatelem na duben 2015."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…