Náměstek vnitra odvolal ředitele správce sítí státu

08.11.2016 15:14

Ředitel Národní agentury pro komunikační a informační technologie (NAKIT) Jan Přerovský v pondělí skončil ve funkci. Odvolal ho náměstek ministra vnitra Jaroslav Strouhal, uvedl dnes server Lidovky.cz. Ministerstvo vnitra v reakci na to ČTK sdělilo, že Přerovský skončil ve funkci ředitele NAKIT na návrh náměstka kvůli rozdílným pohledům na řízení instituce.

Náměstek vnitra odvolal ředitele správce sítí státu
Foto: pixabay.com
Popisek: Internet - ilustrační foto

Serveru potvrdil informace o odvolání sám Přerovský, k důvodům se ale nevyjádřil.

Jiří Korbel z tiskového odboru vnitra ČTK sdělil, že vedením podniku byl místo něj dočasně pověřen Alan Ilczyszyn, který se na fungování podniku podílí od počátku. Mimo jiné dočasně vedl agenturu i před tím, než se jejím ředitelem stal Přerovský.

Agentura vznikla na základě rozhodnutí vlády z loňského prosince a má spravovat neveřejné komunikační sítě ve vlastnictví státu. NAKIT dostal na rozjezd od ministerstva vnitra deset milionů korun a má na ministerstvu vnitra a podřízených organizacích najít úspory zhruba deset procent výdajů na informační a komunikační technologie.

Přerovský stál v čele agentury od léta, kdy se sloučila s odštěpným závodem ICT služby České pošty, který do té doby vedl.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…