Napadený policista a zatýkání! Tak dopadla demonstrace proti vládním opatřením

27.03.2021 16:44

Během sobotního odpoledne se v Praze na Václavském náměstí uskutečnila demonstrace proti vládním protiepidemickým opatřením. Organizátoři akci rozpustili po 13. hodině, část protestujících se však uchýlila k nepovolenému pochodu na Albertov a několik z nich skončilo po incidentu s policií v poutech.

Napadený policista a zatýkání! Tak dopadla demonstrace proti vládním opatřením
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace za ukončení policejního násilí. Vzhledem k malému počtu ůčastníků byla akce brzy po začátku organizátory ukončena

Anketa

Je vám líto, že Klaus ml. odešel z politiky?

53%
22%
hlasovalo: 11767 lidí
Akce byla původně ohlášena na Václavském náměstí, kde také začala, organizátoři se však demonstraci po 13. hodině rozhodli rozpustit. Podle informací serveru Novinky.cz organizátoři neměli i kvůli omezení pohybu mezi okresy dostatek řečníků a aparatury.

Po rozpuštění plánovaného shromáždění se někteří z přítomných vydali na nepovolený pochod směrem na Palackého náměstí, odkud jich desítky dále pokračovaly na Albertov.
 
V blízkosti Palackého náměstí se policisté rozhodli zahradit pochod, přičemž měl být jeden z příslušníků napaden.

Několik demonstrujících bylo po napadení policisty zadrženo.



Na místě pražských protestů se objevila i známá odpůrkyně opatření a roušek Jana Peterková.

Na zítřek je v Praze naplánovaná další protestní akce, která se bude konat pod záštitou hnutí Otevřeme Česko a iniciativy Vraťme děti do školy. Akce na Den učitelů má dle pořádajících „poděkovat a podpořit naše učitele, ale i žáky, kteří jsou nejdéle v Evropě uzavření doma“.

Zítřejší protest, ke kterému svolává demonstranty i iniciativa Chcípl PES, chce od 13:00 nabídnout žákům a učitelům možnost svézt se v lodích na Vltavě. „Akce je zároveň i výzvou vládě, aby vrátila ihned děti do škol, a to bez podmínek. Nebudeme testovat zdravé děti. Jediné, co jsme schopni akceptovat, je měření teploty před vchodem do školy,“ píše iniciativa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…