Napište, že je to kráva, pustil se Zahradil z ODS do Marksové. Od ministryně přišla rázná odpověď

30.05.2014 17:23

Ministryně práce Michaela Marksová (ČSSD) se ohradila proti europoslanci a místopředsedovi ODS Janu Zahradilovi, který ji na svém facebookovém profilu počastoval krajně neslušným výrazem. Podle Marksové se ovšem ozvala potrefená husa. Napsal server to Týden.cz.

Napište, že je to kráva, pustil se Zahradil z ODS do Marksové. Od ministryně přišla rázná odpověď
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michaela Marksová

Zahradil na Facebook napsal: „Napište sem někdo, prosím vás, že paní ministryně je kráva, ať to nemusím psát já sám.“ Důvodem bylo vyjádření Marksové, které učinila v souvislosti s výročím atentátu na Reinharda Heydricha.

Marksová zneužila památku parašutistů, tvrdí Zahradil

„V několika zemích uspěly ve volbách do Evropského parlamentu radikálně pravicové strany. I proto je potřeba připomínat si náš vlastní boj proti fašismu," napsala ministryně na svůj profil pod fotografii Heydrichova auta.

Zahradilovi se to ovšem nelíbilo. Marksová prý zneužila památku československých parašutistů k propagaci svého politického názoru.

Možná se Zahradil ozval jako potrefená husa. ODS je v EP členem stejné frakce jako krajně pravicové strany

Marksová se k tomu pro Týden.cz vyjádřila: „Na rozdíl od něj považuji za důležité upozorňovat na sílící vliv politických stran inklinujících k neonacismu. Není to poprvé, co jsem v této souvislosti použila odkaz na 2. světovou válku. Možná se pan Zahradil ozval jako potrefená husa, protože v Evropském parlamentu je členem stejné frakce jako ODS i lotyšská krajně pravicová strana, za kterou byl za poslance v Rize zvolen veterán nacistických elitních jednotek."

Urazil jsem „Marxovou Tomiovou", protože si to zasloužila

Jak ale připomíná Týden.cz, Zahradil si za svým názorem stojí. „Já urazil paní Marxovou Tomiovou, protože si to zasloužila," uvedl v jednom příspěvku, v němž „náhodou“ zkomolil příjmení ministryně práce a připomněl tak filozofa Karla Marxe a šéfa Úsvitu Tomio Okamuru.

„Podle paní Marksové a pana Patočky je nácek každý, kdo není nalevo od nich. Těchto lidí je se co obávat," napsal Zahradil v diskuzi na profilu Jakuba Patočky.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…