Naprostá klauniáda. Milouš Jakeš byl proti tomuhle top manažer, vypěnil nad Hamáčkem slavný vývojář Vávra

22.02.2021 20:33

Nákup antigenních testů pro testování na školách se podle úspěšného videoherního vývojáře Daniela Vávry dostává na groteskní úroveň. Na svém facebooku se pořádně opřel do vicepremiéra a ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD), který kolem sebe po svém přešlapu kope, jak může.

Naprostá klauniáda. Milouš Jakeš byl proti tomuhle top manažer, vypěnil nad Hamáčkem slavný vývojář Vávra
Foto: Repro Youtube
Popisek: Herní vývojář Daniel Vávra

Kvůli antigennímu testování žáků ve školách to ve vládní koalici opět pořádně vře. Malá neznámá společnost Tardigrad International Consulting s.r.o., kterou vybral Hamáček (ČSSD) a která měla testy z Číny dodat, prý nesplnila ani podmínky výběrového řízení a s Čínou nemá zřejmě nic společného. Ale má pobočku v Kyjevě. Jde o stovky milionů. To je jedním z důvodů, proč premiér Andrej Babiš (ANO) oznámil, že chce soutěž na testy zrušit a nákup svěřit Správě státních hmotných rezerv (SSHR).

Vicepremiér Jan Hamáček naopak uhodil na vládního partnera a na oplátku jej nařkl, že se snaží protlačit společnost Chironax, která podle zjištění redakce Seznam Zpráv rovněž podmínky tendru splnila a testy by dodala za lepší ceny.

Ministr vnitra Hamáček připomněl, že před touto firmou varovala Bezpečnostní informační služba (BIS) i Úřad pro zahraniční styky a informace (ÚZSI) s tím, že má blízko k lobbistovi Tomáši Horáčkovi obviněnému v kauze zdravotnických zakázek.

Více ZDE.

„Bezpečnostní služby jsou tady k tomu, aby informovaly vládu mimo jiné, když dělá nějaké rozhodnutí. A zástupci obou služeb budou zítra na vládě; jsou připraveni svá stanoviska vládě zopakovat,“ uvedl v rozhovoru pro Seznam Zprávy ministr vnitra Hamáček.

Šéfové obou služeb tak mají vládě předložit své argumenty. Podle informací Seznam Zpráv v pondělí do Strakovy akademie zamíří jak šéf BIS Michal Koudelka, tak šéf ÚZSI Marek Šimandl.

Směr, jakým se vývoj dějství ohledně nákupu testů ubírá, je podle vývojáře her Daniela Vávry více než směšný.

„To je naprostá klauniáda. Jeden šašek neschopný všehoschopný vybere na státní zakázku fake firmu podezřelou až na půdu, a když si toho někdo všimne, začne do objednávání testů pro děti tahat tajné služby,“ píše ve svém příspěvku.

„Objednávat si špejle do nosu je něco jako objednávat jaderný zbraně a nezáleží tam na kvalitě testu a ceně, ale kdo ho prodává a jestli má bezpečnostní prověrku na přísně tajné,“ dodává ironicky.

Stejně tak kritizuje Hamáčkovy útoky vůči Babišovi. „A do toho ještě rozjíždí konspirace proti svému koaličnímu vládnímu šéfovi a partnerovi,“ dodává.

A připojil všeříkající vzkaz: „Běžte do ******* vy břídilové. Něco tak patologicky asociálního a neschopného jsem snad ještě nikdy neviděl, a to už jsem měl tu čest pracovat s břídily ze všech koutů světa,“ uvedl.

V kontextu vzpomněl osobnost Miloše Jakeše, šéfa komunistů z posledních let totality. „Milouš Jakeš byl proti tomuhle veliký státník, top manažer a filozof. To radši aby nám vládl náhodný kolemjdoucí než tohle,“ uzavřel Vávra svůj komentář.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…