Napsat blog, to je málo. Naštvaný občan natočil VIDEO, jak se zbavit neziskovek

18.04.2016 14:11

Zastupitel městské části Brno-Bystrc, zakladatel a předseda spolku Svoboda a síla Viktor Lošťák napsal na serveru iDnes.cz své pojednání o tom, jak zastavit neomarxisty. Následně však také shrnutí nahrál na server YouTube.cz jako video.

Napsat blog, to je málo. Naštvaný občan natočil VIDEO, jak se zbavit neziskovek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Do Česka přiletělo dalších 23 křesťanských uprchlíků z Iráku. Dočasný domov najdou v Praze Braníku a ve Smilovicích na Frýdecko- Místecku

Neomarxisté jsou podle Lošťáka politická zájmová skupina, mocenská struktura, protidemokraticky financovaná z veřejných prostředků. „Vaše daně získává tak, že svou politickou agendu schovává za údajnou veřejnou prospěšnost v neziskových organizacích,“ zmiňuje Lošťák. 

Následně zmiňuje řešení, co s tím můžeme udělat. Rozhodně by nezakazoval neziskovky. „Právo organizovat se a společně prosazovat své zájmy nelze v demokracii nikomu upírat. To už by pak nebyla demokracie. Takže znovu ne, a jestli vás to třeba napadlo, hned na to zapomeňte,“ podotýká. Za lepší nápad považuje podřídit neziskovky zákonu o informacích. 

Celý text ZDE.

„Zákon o svobodném přístupu k informacím dává všem občanům právo vědět, jak jsou vynakládány jejich peníze. Je to dobrý zákon. Můžete se třeba zeptat – stačí na to pouhý mail – jak velký plat má váš starosta. A dozvíte se to,“ domnívá se. Na příjemce dotací se však podle jeho blogu zákon o informacích nevztahuje. 

„Kdyby byl rozšířen i na ně, pak bychom se mohli nejen ptát na plat starosty, ale i na to, kam vlastně mizí peníze, které dáváme neomarxistům, tedy jejich krycím neziskovkám. A to by bylo dobré, to je to, co chceme. Nebo ne? Hm… ne,“ odpovídá si. 

„Bylo by to stejně dobré, jako přesně vědět, kdy a jak se vám zloděj vloupává do domu a co si odtamtud odnáší. Může vám to k něčemu být, ale vy přece hlavně chcete, aby vám do domu žádný zloděj nevlezl. A tak, i když je rozšíření zákona o informacích logické, a může být v lecčem přínosné, jádro problému neřeší,“ píše dál a říká, že především je nutné vzít jim peníze. 

„Jistěže nemůžeme zastavit financování všech neziskových organizací. Dobrovolní hasiči, skauti, charita, vzdělání, sport… Ale to není třeba. To, co potřebujeme, je vtělit do zákona princip ochrany demokratického politického systému,“ uzavírá s tím, že z veřejných peníze nesmí být financovány žádné nevolené politické aktivity. To je dle něj to správné řešení. Každá koruna, která takto přijde neziskové organizaci, dle něj podrývá demokracii a volič se ocitá na druhé koleji.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…