Nařčený Jakl kontruje: Drahoš to buď doloží, nebo udělá vrtuli a stáhne králíka

14.04.2019 14:25

Tajemník exprezidenta Václava Klause se na svém blogu na serveru iDnes.cz vyjádřil ke svému zvolení členem Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Především k tomu, jak si tedy dle jeho slov mnozí „demokraté“ drásají kvůli tomu hruď a vydávají vzlyky až ke klenbě nebeské.

Nařčený Jakl kontruje: Drahoš to buď doloží, nebo udělá vrtuli a stáhne králíka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ladislav Jakl

„Oni jsou zvyklí, že média jim patří téměř monopolně. A teď lkají, že mou osobou má prý být ohrožena svoboda slova a nezávislost médií,“ poznamenal Jakl s tím, že on sám slovu nezávislost nikdy moc nerozuměl. „Vše nasvědčuje, že pod pojmem nezávislost si ‚demokraté‘ představují naopak závislost, a to na jejich vůli. Proto je pro mne daleko důležitější než nezávislost pojem pluralita. Jenže ten se jim nelíbí. To by si někdo mohl myslet, že do ní může patřit i jiný názor, než mají tihle majitelé pravd,“ řekl Jakl se slovy, že nastalo představení Lkaní kyselých ksichtů. 

Anketa

Věříte v úspěch nové pravicové strany Václava Klause?

81%
19%
hlasovalo: 16225 lidí

Všiml si například slov komentátora Kamberského z Lidových novin, jenž se po volbě Jakla vyjádřil tak, že si poslanci spletli státní úřad s kabaretem. „Blýskl se i člověk bez názoru, senátor Drahoš. Když se pohoršoval nad mým zvolením, označil mne za ‚známého konspirátora‘. Nevím, jak dalece je tento akademik seznámen s významem některých slov, ale konspirátor se česky řekne spiklenec. Spiklenec je účastníkem tajného spiknutí se zločinným úmyslem, tedy člen organizované zločinecké skupiny, na kterou pamatuje náš trestní zákon paragrafy 361 – 363. Uvidíme, jestlipak Drahoš doloží, kdy jsem byl dle jednoho z těchto paragrafů coby spiklenec odsouzen, nebo jestli raději udělá svou vrtuli a stáhne králíka,“ podotkl Jakl. 

A připomněl i slova režiséra Hřebejka, jenž o Jaklovi prohlásil, že je zastydlá mánička. „O oktávu výš zazpíval, že mám bizarní názory (to jsou ty, které hřebejci neposlouchají od rána do večera) a že sympatizuji s pravicovými extremisty, šovinisty a rasisty. No, pravicový extremista určitě jsem, pokud za pravicovost považujeme důraz na individuální svobody, odpor ke kolektivistickému násilí a k přerozdělování. Ale jak přišel na ty šovinisty a rasisty... No, třeba chodil s Drahošem do stejného kurzu cizích slov,“ sdělil.

Původní text ZDE.

Okomentoval i slova redaktorky a komentátorky Jenny Nowak, komentátora Jana Jandourka či Bohumila Pečinky z Reflexu. „Že prý jsem užitečný idiot. On to byl vůbec vždy takový milý a hodný kluk. Dokonce i na pivo jsme někdy zašli. A už tehdy, před nějakými 25 lety, jsme se dohodli, že on bude celý život psát o mně a já celý život o něm nikdy nenapíšu. Jsem rád, že to drží,“ dodal Jalk. 

„Mně nevadí jiné názory. Jejich nositelé (a mí kritici) mohou mít klidně někdy i pravdu. Hlavně kdyby vůbec nějaké názory měli a stáli si za nimi. Jenže oni si vystačí lhaním, urážkami, pomluvami a nálepkami. Proč? Protože to k žánru Lkaní kyselých ksichtů holt patří,“ uzavřel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…