Nářez. Novotný laškoval s Hřibem, odmítl post primátora a chtěl 50 milionů od Prahy. A je toho víc. Kongres ODS, Pospíšil, Kubera

21.01.2020 22:02

Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) se tentokrát se svou talkshow Kobereček vydal do pražských Řeporyjí, kde jeho hostem nebyl nikdo jiný než tamní starosta Pavel Novotný (ODS), jenž budí svým působením na české politické scéně, ale i v zahraničí silné kontroverze. Témata byla vskutku různorodá, bavili se o UFO, které v této městské části způsobuje mizení starých vraků aut. Novotný se také vyjádřil k úmrtí šéfa Senátu Jaroslava Kubery. A s Hřibem se společně pak domluvili na procházce Prahou či návštěvě zastupitelstva.

Nářez. Novotný laškoval s Hřibem, odmítl post primátora a chtěl 50 milionů od Prahy. A je toho víc. Kongres ODS, Pospíšil, Kubera
Foto: Repro Facebook
Popisek: Pavel Novotný během kandidátského projevu na post 1. místopředsedy ODS na 29. kongresu strany

Anketa

Byl Jaroslav Kubera dobrý politik?

70%
30%
hlasovalo: 9114 lidí
Na úvod setkání primátor Hřib předal jako dárek Novotnému přilbu, aby jej ochránila před vpádem ruských vojsk. Narážel tak na Novotného záměr vybudovat v Řeporyjích pomník vlasovcům, proti čemuž se staví Rusko.

Poté Hřib zmínil nečekanou zprávu o úmrtí předsedy Senátu Jaroslava Kubery. Novotný prozradil, že na něj má osobní vzpomínku. „Vzpomínám, jak jsme se potkali v roce 2014 po komunálních volbách, kdy už to vypadalo, že to Kubera v Teplicích neuhraje. Já mu říkal, tak vy jste to zase uhrál. A on tehdy řekl: Jo, tak když se mezi sebou neumí na mě domluvit,“ smál se Novotný a dodal, že to se mu strašně líbilo.

Pak zmínil ještě jednu příhodu právě z víkendového kongresu ODS, kterého se Kubera ještě účastnil. „Kubera na kongresu ukázal, že má krokoměr a ušel 11 tisíc kroků. Já jsem z toho byl včera takový přešlý. Já jsem také silný kuřák a po dlouhé době jsem včera přemýšlel o tom, jestli bych neměl přestat kouřit,“ prozradil starosta v talkshow vysílané z řeporyjské obřadní síně. 

Hřib ještě chvíli u sjezdu ODS zůstal a narazil na Novotného projev plný vulgarit, se kterým na kongresu vystoupil. „Nemáte pocit, že by někdy vaše vystoupení mohlo být konzervativní straně, jako je ODS, na škodu?“ zajímal se pražský primátor. „Nevím, jestli na škodu... já jsem členy ODS kritizoval za to, že málo prodáváme svou práci. A ukázal jsem jim, jakou prodává Babiš. Chtěl jsem je hecnout, jen jsem nevěděl, když jsem to psal, že to budu číst. Když mě pak nominovali na místopředsedu, využil jsem prostor,“ shrnul s tím, že doufá, že si z toho jeho výstupu ODS něco vzala.

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

Na řadu pak přišla komunální politika. Hřib položil otázku, jaká opatření v Řeporyjích zavedli, aby odvrátili případný vojenský úder Ruska. „Hlavní opatření bylo, že jsem při tradičním rozsvěcení vánočního stromečku na náměstí zrušil přelet našich stíhaček, protože šetříme benzín,“ vtipkoval Novotný.

Novotný dříve uvedl, že do budoucna se vidí jako primátor hlavního města Prahy. „Mám se připravit na to, že se střetneme v příštích komunálních volbách?“ zajímal se Hřib. „Já se přiznám, že jsem trochu provokoval, mám před sebou práci v Řeporyjích. Já nebudu primátorem, protože opravdu nemám čas na partajní hrátky. Já bych nebyl dobrý primátor možná ani proto, že bych pořád nadržoval Řeporyjím,“ uvedl Novotný.

„Upřímně si myslím, že tlak, kterému jako primátor musíte čelit, je oproti mé situaci asi tak třistanásobný,“ podotkl Novotný k případné kandidatuře do vedení Prahy s tím, že by mu vadilo i to, že by se dva roky musel věnovat získávání podpory.

Na přetřes také přišlo UFO, které v Řeporyjích prý způsobuje mizení vraků aut. Hřib se zajímal, zda si Novotný myslí, že se mu podaří domluvit se s mimozemšťany na podobném zásahu i v centru. „Já spíš počítám s pomocí mimozemšťanů při případné obraně proti Rusku,“ podotkl s tím, že příště má v plánu vyzvat do boje Spojené státy.

Přiznal však, že by se velmi rád zúčastnil jednání celopražského zastupitelstva, kam jej Hřib neváhal pozvat. „Můžete přijít už teď ve čtvrtek, dostanete poukázku na svačinu. Možná budou i noční vigilie, protože máme zase na programu mariánský sloup,“ sdělil primátor.

Společně se pak s Novotným dohodli na procházce centrem Prahy. „Půjdeme na Václavák. A mám jednu poznámku. Nevracejte tam tramvaje,“ poznamenal Novotný.

Následně řeporyjský starosta Hřibovi navrhl, aby se na magistrátu politici z ODS a Pirátské strany více bavili na celopražské úrovni. „Jako ODS jsme úmorná opozice, jestli by nebylo lepší spolupracovat s námi,“ přemítal nahlas Novotný. Podle Hřiba však současná koalice na magistrátu funguje dobře. „Já bych nemohl jednat s Pospíšilem,“ podotkl Novotný.

Do diskuse se pak zapojili se svými dotazy i lidé z publika. Veřejnost směřovala otázky spíše na primátora Hřiba. Řeporyjský starosta se ke slovu dostal, když došlo na vysvětlování jeho rozhodnutí zvýšit koeficient daně z nemovitosti. „Tyhle peníze jdou přímo do rozpočtu radnice. V letošním roce z nich zaplatíme dětské hřiště. Nikoliv památník vlasovců, ani skate park. Stojím si za tím,“ řekl rezolutně a doplnil, že Řeporyje jsou mimořádně drahá adresa, a proto se snaží o to, aby zde ceny nemovitostí ještě rostly. Potom na to konto z legrace požádal primátora Hřiba o padesátimilionovou dotaci na nový bazén.

Na závěr setkání pak uctili památku zesnulého předsedy Senátu Jaroslava Kubery minutou ticha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…