Národní obchodní řetězec je utopie, míní babišovci

22.11.2013 10:42

Hnutí ANO se staví skepticky k návrhu vytvoření národního obchodního řetězce, který by nabízel domácí potraviny. Právo píše, že sociální demokraté tak ztrácí z programu další bod, který patřil k předvolebním slibům. Pro vytvoření národního obchodního řetězce se vyslovila nejen ČSSD, ale i prezident Miloš Zeman.

Národní obchodní řetězec je utopie, míní babišovci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek

„Považujeme to za utopii. Něco takového by mělo smysl před patnácti, dvaceti lety, ale dnes je to spíš proklamativní prohlášení,“ řekl ve čtvrtek Právu šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek, který je vyjednavačem ANO v zemědělství a životním prostředí. Právo připomíná, že Jaroslav Faltýnek je rovněž členem představenstva Babišova Agrofertu.

Podle účastníků schůzek ANO a ČSSD se však strany v lecčems shodují. Podle Faltýnka byl prý národní obchodní řetězec jedinou neshodou v jednání. Obě strany se například shodly, že budou bojovat za práva českých zemědělců v EU.

„Shodli jsme se, že budeme hájit rovnoprávné postavení zemědělců v rámci Evropy, protože podmínky nejsou rovné,“ sdělil Právu Faltýnek. „Máme jednotný evropský trh, a to, že nejsme schopni konkurovat, je diskriminační. Jiné státy EU své zemědělce výrazně dotují,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…